15.9 C
Budapest
May 5, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
afganisztánegyesült államokkabuli reptérMAGYARORSZÁGNagyvilág

Megkezdődött az amerikai katonák kivonása a kabuli repülőtérről

Megkezdődött az amerikai katonák kivonása a kabuli repülőtérről – közölte szombaton John Kirby, a Pentagon szóvivője az MTI tudósítása szerint.

A Reuters közvetlenül Kirby bejelentése előtt közölte washingtoni illetékesekre hivatkozva, hogy négyezernél kevesebb amerikai katonai van most a reptéren.

Közben a Pahvok afgán hírügynökség közölte, hogy az iszlamista tálibok már ellenőrzésük alá vonták a légi kikötő egyes részeit, ahonnan az elmúlt két hétben –a tálibok hatalomátvétele óta – zajlott a katonák, a diplomaták és afgáni civilek kimenekítése.

John Kirby azt is közölte washingtoni sajtótájékoztatóján, hogy az Iszlám Állam dzsihadista szervezet két embere – terrorcselekmények tervezője – halt meg és még egy megsebesült az amerikai hadsereg pénteki dróntámadásában a kelet-afganisztáni Nangarhar tartományban. A légi csapással az amerikai hadsereg visszavágott az Iszlám Államnak a kabuli repülőtérnél csütörtökön elkövetett pokolgépes robbantásokért, amelyekben tizenhárom amerikai katona, illetve több tucat afgán civil és tálib vesztette életét.

The post Megkezdődött az amerikai katonák kivonása a kabuli repülőtérről first appeared on 24.hu.

Related posts

A klímaberendezés miatt gyulladhatott ki a zalakarosi szálloda

MOCOHU

100 évesen jött rá, hogy 31,5 millió forintnyi nyugdíjat hagyott veszni az évek során

MOCOHU

Legkevesebb három embert megölt egy fegyveres férfi Chicagóban

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This