18.7 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldfudan egyetemkarácsony gergelylengyelországMAGYARORSZÁGnemzeti választási bizottságnépszavazás

Hétfőn tárgyal az NVB Karácsony népszavazási kezdeményezéséről

Hétfő este tárgyal a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a Karácsony Gergely által beadott népszavazási kérdésekről – jelentette be a főpolgármester a Facebookon. Az NVB július 30-án ideiglenesen visszadobta a kérdéseket, az indoklásuk szerint azért, mert mivel magánszemély nyújtotta be a kérdéseket, nem volt elég egy hét a döntésre.

A bizottság a következő öt kérdésről dönt:

  • Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról, a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról szóló 2021. évi LXXXI. törvényt?
  • Egyetért-e Ön azzal, hogy koncessziós szerződés keretében gazdasági társaságnak ne legyen átengedhető magyarországi gyorsforgalmi út üzemeltetése?
  • Egyetért-e Ön azzal, hogy minden hatvan év fölötti, magyarországi lakóhellyel rendelkező személy ingyenesen legyen jogosult SARS-CoV-2 neutralizáló antitest kimutatására alkalmas tesztre?
  • Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez?
  • Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 270 nap legyen?

A Facebook-bejegyzésben Karácsony arról is írt, hogy vasárnap este a varsói főpolgármester, Rafał Trzaskowski meghívására részt vett a Campus Polska rendezvényen, amelyen a téma az volt, hogyan lehetne helyreállítani a demokráciát Magyarországon és Lengyelországban.

A budapesti főpolgármester hétfőn találkozik Donald Tuskkal, az Európai Tanács volt elnökével, aki nemrég tért vissza a lengyel belpolitikába, de továbbra is ellátja az Európai Néppárt elnökségét.

Fontos tudni, a magyar kormányváltáshoz is az kell, hogy szélesítsük a változást akarók táborát, az előválasztás után pártkereteken túli választói koalíciót kell kötni balközép és jobbközép szavazókkal,

írta Karácsony.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy ugyan a jelenlegi lengyel kormány Orbán Viktor legfőbb szövetségese, és sok a hasonlóság „a két kormányzás illiberális jellegében, antidemokratikus működésében, egyeduralomra törekvésében”, van két fontos különbség:

Itt a lengyel kormány valódi irányítója, Kaczyński nem tette magát és családját az ország leggazdagabbjává, nem épített stadiont a kertje végébe. De ami még ennél is fontosabb: a társadalmi ellenállás és az ellenzék közösen megtörni látszik a magyarhoz hasonlóan erőszakos lengyel kormányt, a koalíció felbomlott, az előrehozott választás sem kizárt. Ennek, a társadalmi ellenállásnak lehet mifelénk az első lépése az előválasztás, mert a kormányváltás ott kezdődik,

emelte ki a főpolgármester.

The post Hétfőn tárgyal az NVB Karácsony népszavazási kezdeményezéséről first appeared on 24.hu.

Related posts

Járai Máténak segítségre volt szüksége, hogy feldolgozza, alkoholista szülők mellett nőtt fel

MOCOHU

Szabó Zsófinak rengeteg castingon kellett részt vennie, amíg az Álarcos énekes nyomozója lett

MOCOHU

Mihalik Enikő hajnali kettőkor aludni készült, amikor az orvos szólt: ideje szülni

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This