19.9 C
Budapest
May 3, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldfudankarácsony gergelyMAGYARORSZÁGnvb

Népszavazás lehet belőle, átengedték Karácsony Gergely Fudanról szóló kérdését

Cikkünk frissül. 

Átengedte hétfői ülésén a Nemzeti Választási Bizottság Karácsony Gergely a Fudan egyetemről szóló kérdését, mégpedig ellenszavazat nélkül. A teljes kérdés így hangzik:

Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról, a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról szóló 2021. évi LXXXI. törvényt?”

Karácsony így kommentálta a döntést a Facebook-on: “az első siker: a Nemzeti Választási Bizottság jóváhagyta a Fudan-népszavazási kérdésemet. Most az kell, hogy a Fidesz trolljai ne támadják meg ezt a döntést. Ha így lesz, szeptember 15-e után kezdődhet az aláírásgyűjtés. Meg fogjuk menteni a Diákvárost, meg fogjuk akadályozni, hogy a magyar családok eladósításával a kormány a kínai érdekeket szolgálja ki a vidéki fiatalok boldogulása helyett.”

A többi kérdést azonban nem támogatta az NVB:

  • az autópályák üzemeltetésének privatizálásáról szólót 8-5 arányban elutasították. Ezt: “Egyetért-e Ön azzal, hogy koncessziós szerződés keretében gazdasági társaságnak ne legyen átengedhető magyarországi gyorsforgalmi út üzemeltetése?”
  • az Európai Ügyészséghez való csatlakozásról szólót 9-4 arányban utasították el. Ezt: “Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez?”
  • szintén elutasították a 60 év felettiek ingyenes antitest kimutatására alkalmas tesztről szóló indítványt is. Ezt: “Egyetért-e Ön azzal, hogy minden hatvan év fölötti, magyarországi lakóhellyel rendelkező személy ingyenesen legyen jogosult SARS-CoV-2 neutralizáló antitest kimutatására alkalmas tesztre? – áll a kérdésben.”

Karácsony egyébként az ülés előtt azt nyilatkozta: ha nem hitelesítik mind az öt, általa feltett kérdést, akkor a Kúriához fordulnak.

Az NVB az álláskeresési járadék folyósításáról szóló beadványt végül 10-3 arányban támogatta. Ezt: “Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 270 nap legyen?”

Karácsony Gergely július 21-én jelentette be, hogy népszavazást kezdeményez. Egy hét múlva kiderült: a kormány szintén július 21-én benyújtott népszavazási kérdéseivel szemben Karácsony csomagja hátrányba került.

(Via RTL Klub, 444.hu)

The post Népszavazás lehet belőle, átengedték Karácsony Gergely Fudanról szóló kérdését first appeared on 24.hu.

Related posts

Megrendítő visszahallgatni Szilágyi Liliána korábbi nyilatkozatait

MOCOHU

Olyasmit talált a mekis szendvicsében, hogy rögtön vegán lett

MOCOHU

Nyomoz a rendőrség Müller Cecília megfenyegetése miatt

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This