23.6 C
Budapest
April 28, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
afganisztánbalassagyarmatMAGYARORSZÁGNagyvilágvámosszabadi

Kiderült, hova kerülnek a magyar katonák által kimenekített afgán családok

A Belügyminisztérium úgy döntött, hogy a karantén lejártát követően a magyar katonák által Afganisztánból kimenekített családok a Vámosszabadi Befogadó állomásra, illetve szükség szerint a Balassagyarmati Közösségi Szállásra kerülnek, közölte Csach Gábor balassagyarmati polgármester Facebook-oldalán.

Egyúttal jelezte: minden esetben egészséges polgárok érkeznek, garantáltan koronavírus és egyéb fertőzésveszélytől mentesen.

Csach azt írta, ha úgy döntenek, a kimenekítettek érkezése Balassagyarmatra legkorábban szeptember 3-10 között várható, létszámuk a kapacitás szerint 18-22 családot jelenthet, de döntő többségben gyermekek tartózkodnak majd a szállón.

Az illegális határátlépőkkel szemben az ide érkező kimenekített családok minden tagja alaposan lenyomozott és pontosan beazonosított személy, egyikük sem harcos, vagy bűnöző, a családok felnőtt tagjai éveken át segítették közvetlenül a magyar katonai és egyéb missziós feladatokat, jól ismerik Magyarország értékrendjét, többen beszélik is nyelvünket. A szállón a családok 30 napig, illetve az idegenrendészeti ill. menekültügyi eljárások végéig tartózkodhatnak, minden ellátási költségüket a Belügyminisztérium illetékes szervei finanszírozzák

– tájékoztatott a településvezető, aki a lakosság megértését kérte, illetve hogy legyenek segítségükre „az esetlegesen fellépő álhírek, jogos és/vagy vélt félelmek eloszlatása érdekében”.

The post Kiderült, hova kerülnek a magyar katonák által kimenekített afgán családok first appeared on 24.hu.

Related posts

A nap legfontosabb hírei – 2021. 07. 25.

MOCOHU

96 százalékos hatékonyságú a 12-17 éves korosztályban a Moderna vakcinája

MOCOHU

Két perccel a vége előtt még a magyarok vezettek, mégis kikaptak a női vízilabda Eb-n

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This