23 C
Budapest
May 1, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
delfinekdelfinpusztuláshollandiaMAGYARORSZÁGNagyvilág

Aggasztóan sok a döglött delfin a holland partokon

Delfindögök tucatjait hordta a partra a víz a múlt hét csütörtök óta Hollandiában a Watt-tengeri szigeteknél. Az Utrechti Egyetemen a döglött delfinek gyomortartalmának és általános egészségi állapotának vizsgálatával próbálják kideríteni a tömeges delfinpusztulás okát, ami akár járvány vagy környezeti ártalom is lehet.

Az utóbbi héten mintegy száz felnőtt közönséges barnadelfin, más néven közönséges disznódelfin tetemét találták meg, a legtöbbjüket erősen bomló állapotban, amiből szakemberek arra következtetnek, hogy a dögök hosszabb ideje lebegtek a tengerben, mielőtt a víz partra hordta őket.

Az állatok az oszlásnak nagyjából ugyanazon szakaszában vannak, ami annak jele, hogy mind egyidőben pusztultak el.

A Natuurmonumenten holland természetvédelmi szervezet az MTI által közreadott hír szerint attól tart, hogy a tömeges delfinpusztulás egy szélerőműpark építésével vagy a tenger mélyén heverő világháborús lövedékek közelmúltban történt megsemmisítésével függ össze.

Egy disznódelfinek védelmével foglalkozó német egyesület szerint az állatokon látható véraláfutások és jellegzetes bőrsérülések arra utalnak, hogy a legutóbbi tengeri aknamentesítést anélkül hajtották végre, hogy megfelelő intézkedéseket hoztak volna az állatok védelme érdekében.

Hivatalos becslések 1,3 millió tonnára teszik egyedül az Északi-tenger Németországhoz tartozó részének mélyén heverő világháborús lőszer mennyiségét.

The post Aggasztóan sok a döglött delfin a holland partokon first appeared on 24.hu.

Related posts

Oktatási jogok biztosa: Digitális dzsungelharc történt tavasszal digitális távoktatás helyett

MOCOHU

Vannak iskoláskorú gyerekek, akik még nem éltek normális életet a szülőföldjükön

MOCOHU

Ez a gép olyan lesz, mint egy repülő luxusvilla

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This