14.1 C
Budapest
May 3, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belfölddiákvárosfudanfudan egyetemkarácsony gergelyMAGYARORSZÁGpalkovics lászló

Karácsony visszaszólt a luxusjacht-kikötőt emlegető Palkovicsnak

A Facebook-oldalán szólt vissza Palkovics László innovációs miniszternek Karácsony Gergely budapesti főpolgármester, miután a miniszter luxusjacht-kikötőket és luxszusapartmanokat vizionált a kormány által a kínai Fudan-egyetemnek szánt ingatlanokon. Az ügy előzménye, hogy szerdán a fővárosi közgyűlés rendkívüli ülésén arról döntött, nem támogatja a 2023-as atlétikai vb rendezését, ha a kormány kitart a Fudan-projekt mellett.

Szerda délután Palkovics, aki kormánybiztosként diszponál a kormány által tervezett kínai Fudan-egyetem beruházása felett, éles szavakkal kommentálta a fővárosi közgyűlés mai döntését. Palkovics a következőket mondta:

Rossz érzésem van, amikor a főpolgármester úr az ország legfejleszthetőbb területéről beszél, talán már nem is Diákvárost, hanem luxus jacht-kikötőket, luxus apartmanokat lát.

Karácsony Gergely a Facebookon a miniszter kommentárjára reagálva többek között azt írta:

Na, megszólalt a kormány beteges hazudozóinak talán legnagyobbika. Palkovics úr, a kínai befolyásszerzésért felelős miniszter, aki már annyifélét hazudozott össze a Fudanról és a Diákvárosról, hogy legutóbbi egyeztetésünkön maga is csúnyán belezavarodott. És most ennek az embernek van képe arról beszélni, hogy a Diákváros helyére mi akarnánk „luxusapartmanokat”, vagy „luxus jachtkikötőket”. Vajon mire gondolhatott?

Karácsony a posztjában azt írta a miniszternek címezve, hogy vissza fogják szerezni a „kínaiak hasznára kiszervezett közvagyont”, és a kínai egyetem helyett a főváros által a fejlesztési területere tervezett Diákváros kollégiumi komplexum fog megépülni „több tízezer magyar fiatal boldogulásáért”.

The post Karácsony visszaszólt a luxusjacht-kikötőt emlegető Palkovicsnak first appeared on 24.hu.

Related posts

Ismét iszlamisták öltek francia katonákat

MOCOHU

60 éves lett az ember, aki tényleg magasról szarik az érzéseidre

MOCOHU

Semjén vadászfilozófiája szerint veszélyes az állatok emberszerű bemutatása

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This