23 C
Budapest
April 30, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldbűnügycsóti tragédiaMAGYARORSZÁGvádemelés

Vádat emeltek a 17 éves fiú és barátja halálát okozó sofőr ellen

Halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki két fiatalember halálát okozta tavaly februárban Csót közelében.

A vádirat szerint a 29 éves férfi Pápateszér irányába közlekedett kocsijával és a hozzá kapcsolt utánfutóval. A férfi előtt három járműből álló kocsisor haladt, melyet terhelt előzni kezdett. Két járművet megelőzött, majd a harmadik előzésébe kezdett egy be nem látható, jelzőtáblával is előjelzett bukkanóban, a záróvonalat átlépve, a számára előírt maximum 70 km/h-t meghaladó 110-120 km/h sebességgel.

police.hu

A Veszprém Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a 29 éves férfi előzés után nem tért vissza a forgalmi sávjába, hanem a bal oldali sávban maradva a bukkanó tetején vette észre a vele szemben szabályosan érkező személyautót, melyben ketten utaztak.

Mindkét jármű vészfékezett, azonban az ütközést már nem tudták elkerülni. A vétlen autót vezető harmincas férfi és a 17 éves barátja olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt  Az ütközés után a vétlen gépkocsi kigyulladt. A vádlott kocsijában ülő utas nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett.

Az ügyészség végrehajtandó fogházbüntetést és közúti járművezetéstől eltiltást kért a férfire.

The post Vádat emeltek a 17 éves fiú és barátja halálát okozó sofőr ellen first appeared on 24.hu.

Related posts

Videón, ahogyan a sétálóutcára zuhan a pécsi Aranyhajó Fogadó állványzata

MOCOHU

679 új fertőzöttet igazoltak, meghalt 9 beteg

MOCOHU

Az Állami Számvevőszék szerint a facebookos hirdetések nem politikai hirdetések

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This