24.2 C
Budapest
May 6, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldbűnügyítéletközokirat-hamisításMAGYARORSZÁGpolgármesterek

Jegyzőkönyvet hamisított két Bács-Kiskun megyei polgármester

Két Bács-Kiskun megyei polgármesternek és egy jegyzőnek az elmarasztalását indítványozta a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség azért, mert valótlan tartalmú jegyzőkönyveket készítettek a képviselő-testület üléseiről.

A fellebbviteli főügyészség tájékoztatása szerint a másodfokon eljáró Kecskeméti Törvényszék hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisításban és hamis magánokirat felhasználásának vétségében mondta ki bűnösnek a három férfit, és ezért a polgármestereket 100, illetve 200 ezer forint, a jegyzőt pedig 300 ezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta.

A másodfokú ítélet szerint – a közleményben meg nem nevezett települések – társult képviselő-testületi üléséről a polgármesterek és a jegyző közreműködésével valótlan tartalmú jegyzőkönyvet készítettek. Mindezt azért, mert az Állami Számvevőszék az önkormányzatnál korábban vizsgálatot folytatott, és a feltárt szabálytalanságok kivizsgálása érdekében – határidő tűzésével – vizsgálóbizottság felállítását írta elő.

E határidőben a testület nem alakult meg, ezért annak érdekében, hogy úgy tűnjön, teljesítették a számvevőszék által előírt kötelezettségeket, a jegyzőkönyvben valótlanul tüntették fel a vizsgálóbizottság megalakulásának időpontját. A valótlan időpont feltüntetése egyúttal az aljegyzői tisztség megszüntetésének alapjául is szolgált.

Az elmarasztaló másodfokú ítélet ellen a vádlottak és védőik jelentettek be fellebbezést. A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint a másodfokú bíróság ítélete megalapozott, a vádlottak bűnösségének megállapítása törvényes, a velük szemben kiszabott pénzbüntetés pedig arányos. A bejelentett fellebbezésekről a Szegedi Ítélőtábla hoz döntést.

The post Jegyzőkönyvet hamisított két Bács-Kiskun megyei polgármester first appeared on 24.hu.

Related posts

Erdélyi Mónika beájulna: Zalatnay Saroltánál egész évben áll a karácsonyfa

MOCOHU

Megtalálta az EESZT-ben, hogy november 18-án felboncolták

MOCOHU

Ahonnan a megoldást várhatjuk, az a családunk és a szűk közösségünk

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This