19.2 C
Budapest
May 1, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
brüsszeleurópai bizottságeuropolilengyelországMAGYARORSZÁGNagyvilágorbán viktor

Orbán a Magyar Közlönyben állt ki Lengyelország mellett Brüsszellel szemben

Lengyelország védi az Európai Unió külső határait, ezzel Európa belső biztonságát védi. Eközben Brüsszel hátba támadja Lengyelországot, visszaél hatalmával, és az Európai Unió egységét veszélyezteti.

Ez olvasható az Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett kormányhatározatban, szúrta ki az Index.

A Magyar Közlönyben csütörtök este megjelent határozatban a kormány felhívja Varga Judit igazságügyi minisztert, hogy vizsgálja meg az Európai Bíróság előtt folyamatban lévő eljárásba történő, Lengyelország melletti beavatkozás lehetőségét, amelynek keretében a Kormány kifejtheti jogi álláspontját.

Az Európai Unió történetében példa nélküli, hogy az Európai Bizottság egy tagállammal szemben ideiglenes intézkedésként kényszerítő pénzbírság kiszabását kezdeményezze egy, az európai uniós jog és a nemzeti alkotmányjog viszonyát is érintő összetett kérdésben

– olvasható a határozatban.

Mint arról korábban beszámoltunk, a lengyel kormány évek óta próbálkozik az igazságügyi reformmal, amely Brüsszel szerint a bírák függetlenségének korlátozása felé tett lépésekből áll. Az uniós és a lengyel jogrendszer egymáshoz való viszonyáról zajló vita mára odáig jutott, hogy az EU-s kifizetések lassításával, korlátozásával próbálnak a lengyel kormányra nyomást gyakorolni. Hogy ennek mi lehet a végeredménye, arról alábbi cikkünkben írtunk bővebben:

Kapcsolódó
Bekeményített az EU Lengyelországgal szemben, ez Orbán számára is figyelmeztető jel lehet

A lengyelek az EU hatalmának és működésének alapjait kérdőjelezik éppen meg. Az unió a kifizetések lassításával, akadályozásával igyekszik nyomást gyakorolni Varsóra.

The post Orbán a Magyar Közlönyben állt ki Lengyelország mellett Brüsszellel szemben first appeared on 24.hu.

Related posts

A nap legfontosabb hírei – 2021.12.04.

MOCOHU

Demi Moore a kifutón vonult Párizsban, de mindenki csak az arcáról beszél

MOCOHU

Meghalt egy 10 éves lány az M7-esen történt balesetben

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This