17.3 C
Budapest
May 3, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldgyártáskínai vakcinakoronavírusMAGYARORSZÁGmenczer tamássinopharmvakcina

Egy éven belül megindulhat a magyarországi Sinopharm-gyártás

Együttműködési szándéknyilatkozat született a kínai Sinopharm-vakcina magyarországi gyártására vonatkozóan, a megállapodás szerint legkésőbb 10 hónapon belül létrehozzák Magyarországon a szükséges infrastruktúrát a vakcinagyártáshoz – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára pénteken a Facebook-oldalán.

Menczer Tamás azt írta, együttműködési szándéknyilatkozatot írtak alá a kínai Sinopharm-vakcina magyarországi gyártására vonatkozóan Jang Huj-csuannal, a vakcinafejlesztő cég alelnökével és Peng Hsziaóval, a Sinopharm-CNBG emirátusokbeli vegyesvállalati partnerének vezérigazgatójával.

Abban állapodtak meg, hogy legkésőbb 10 hónapon belül létrehozzák Magyarországon a szükséges kapacitást és infrastruktúrát a Sinopharm-vakcina gyártásához.

Az államtitkár azt írta, mivel a kínai és az emirátusokbeli partnereink folyamatosan vizsgálják a vírus új mutációit és dolgoznak az aktuálisan leghatékonyabb vakcinák kifejlesztésén, az együttműködés lehetőséget adhat Magyarországnak arra, hogy új mutáció esetén friss információkkal rendelkezzünk, a hazai gyártásnak köszönhetően gyorsan és hatékonyan reagáljunk.

Menczer kiemelte, az oltás az egyetlen fegyver a vírus ellen, az van nagyobb biztonságban, aki vakcinát tud gyártani, lehetőleg minél többfélét.

The post Egy éven belül megindulhat a magyarországi Sinopharm-gyártás first appeared on 24.hu.

Related posts

Franciaországban szombattól kijárási tilalom jön

MOCOHU

Ryan Reynolds szerint Gal Gadot borzasztóan néz ki a Különösen veszélyes bűnözők új előzetesében

MOCOHU

Valaki ma majdnem hárommilliárd forintot nyert az ötös lottón

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This