16 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
autósportdaniel ricciardof1Forma-1forma-1 2021lando norrisMAGYARORSZÁGmclarenolasz nagydíjolasz nagydíj 2021

Ricciardo kilenc év után nyert újra futamot a McLarennek

A McLaren ausztrál pilótája, Daniel Ricciardo nyerte a Forma-1-es Olasz Nagydíjat.

Bár Valtteri Bottas nyerte a vasárnapi rajtsorrendről döntő sprintfutamot, de a Mercedes pilótájának autójában motort cseréltek, így a mezőny végére került, és az élről Max Verstappen indulhatott.

A rajtot azonban nem a Red Bull hollandja, hanem Ricciardo kapta el a legjobban.

Lewis Hamilton megpróbálta megelőzni Verstappent, de nem jött ki jól a csatából, mivel a holland keményen védekezett, és ráadásul közben még Norris is megelőzte. Hamilton panaszkodott a rádión, hogy Verstappen leszorította, de a sportfelügyelők szerint szabályos volt a holland védekezése.

A verseny elejének nagy nyertese Bottas volt, aki sorra előzte meg az előle indulókat, míg a vesztese a tavalyi győztes Pierre Gasly, akinek mindössze négy kör jutott.

Az élen álló Ricciardo a 23. körben ment ki a bokszba, így Verstappen lett az új éllovas, de egy körrel később ő is kiment új gumikért, ám a jobb elsővel gondok voltak, így értékes másodperceket vesztett. Közben Hamilton megelőzte Norrist, és átvette a vezetést, majd ő is a bokszba hajtott, de az ő kiállása sem sikerült tökéletesre, az igazi ramazuri azonban csak ezután következett.

A pályára visszatérő Hamilton mellett Norris elment, majd Verstappen is támadta, aminek az lett a vége, hogy a kettes kanyarban a vb-címért hajtó két pilóta összeütközött, és mindketten kiestek.

Kapcsolódó
Hamilton és Verstappen egymást ütötte ki az Olasz Nagydíjon

A vb-címért hajtó mindkét pilóta nullázott így a versenyen.

Az élre így visszakerült Ricciardo, majd a biztonsági autós fázis után csapattársa, Norris megelőzte Charles Leclerc-t. Bár a 35. körben Norris arra panaszkodott, hogy Ricciardo lassú, az ausztrál pilóta meg tudta tartani az első helyét, sőt az utolsó körben annyira nyomta, hogy még a pluszpontot is besöpörte a leggyorsabb körért.

A McLaren utoljára 2012-ben, a Brazil Nagydíjon tudott futamot nyerni, de a wokingi istálló most kettős sikert aratott. Bár a kockás zászlóval Sergio Pérezt intették le harmadikként, de ő korábban 5 másodperces büntetést kapott, mert a pálya elhagyása miatt jogosulatlan előnyt szerzett. Pérez büntetése miatt az óriásit produkáló (ne feledjük, a mezőny végéről rajtolt!) Bottas pezsgőzhetett a dobogón a két McLaren-kollégával.

A 32 éves Ricciardo idei első, pályafutása nyolcadik győzelmét aratta, legutóbb három évvel ezelőtt éppen ugyanitt, Monzában zárt az első helyen. A világbajnoki sorozat két hét múlva Szocsiban az Orosz Nagydíjjal folytatódik.

A pontszerzők:

www.sofascore.com

A vb állása:

www.sofascore.com

The post Ricciardo kilenc év után nyert újra futamot a McLarennek first appeared on 24.hu.

Related posts

Kiengedték a kórházból a cseh államfőt

MOCOHU

Nem taxit hívott a költözéshez, hogy spóroljon, a sofőr elhajtott az értékeivel

MOCOHU

Seth Rogen már Amerikában is árulhat füvet

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This