19.5 C
Budapest
May 8, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belfölddobrev kláraellenzékelőválasztásfekete-győr andrásjakab péterkarácsony gergelyMAGYARORSZÁGmárki-zay péterminiszterelnök-jelöltvita

Fekete-Győr András: Az emberek egy Hadházy Ákost akarnak a korrupcióellenes ügyészség vezetőjének

Hogy lehetne Magyarország tisztább, azaz kevésbé korrupt hely a jelenleginél? – ezzel a témával folytatják a szünet után. Van-e értelme elővenni az elszámoltatás kérdését? – kérdezi Simon András.

Ez az egyik legfontosabb kérdés – mondja Karácsony Gergely. A jelenlegi rendszer “lényegi a közpénzáramlás.” Ha fel akarjuk számolni ezt a rendszert, akkor el kell zárni a közpénzcsapokat.” Bizonyos szektorok össze fognak omlani, ha ez megtörténik – tette hozzá. “Ezt a rendszert a pénzt tartja egyben, vegyük hát el a pénzt.” Karácsony hozzáteszi: népszavazással kell az új alkotmányt megerősíteni. Később azt mondta: “ne jogászkodjuk túl ezt, ők sem teszik.” Megjegyezte: le kell állítani minden szerződést, és meg kell fúrni minden közbeszerzést. “Ebben kreatívnak kell lenni.”

Érdekes, Fekete-Győr visszatérően tegezi a nézőket. Felsorolásba kezd: büntethetővé tennék, ha valaki hazudik a vagyonnyilatkozatban, csatlakoznának az Európai ügyészségen.Választás után kezdeményezi fogják a felcsúti pert. Hozzátette: az emberek egy Hadházy Ákost akarnak a korrupcióellenes ügyészség vezetőjének.

Dobrev Klára: aki lopott, annak börtönbe kell kerülnie. “Ha nem öljük meg a korrupciót, akkor a korrupció öli meg az új kormányt.”

Jakab Péter az elszámoltatás részleteit nem tárják fel, mert az a Fidesznek lenne jó. “A lopott pénz vissza kell venni, a mentelmi jogot el kell törölni.”

Márki-Zay Péter örül annak, hogy ekkora egyetértés van elszámoltatás témában. “Fel kell szabadítani a rendőrséget” – mondja annak kapcsán, hogy Hódmezővásárhelyen eddig több mint 20 feljelentést tettek, de ezeket szőnyeg alá söpörték. Szerinte a vádalkuval el fognak jutni a főbűnösökig. “Egy lefejezett Fidesszel már könnyű lesz.”

The post Fekete-Győr András: Az emberek egy Hadházy Ákost akarnak a korrupcióellenes ügyészség vezetőjének first appeared on 24.hu.

Related posts

Gulyás megerősítette az információinkat, Mészárosék is rárepültek a 35 éves autópályakoncesszióra

MOCOHU

Több megyére is figyelmeztetést adtak ki az ónos eső veszélye miatt

MOCOHU

Magyar kutatók vizsgálják a csillagok keletkezését

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This