19.6 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
európai bizottságeuropolilengyelországMAGYARORSZÁGNagyvilágursula von der leyen

Von der Leyen kiállt a Magyarországgal és Lengyelországgal szembeni uniós eljárások mellett

Az ORF szemlézte Ursula von der Leyen a német Süddeutsche Zeitungnak adott interjúját, amelyben az Európai Bizottság elnöke kiállt a Lengyelországgal és Magyarországgal szembeni, az uniós jog megsértése miatt indított eljárások mellett. Von der Leyen arról beszélt, hogy „jogilag tisztán” kell dolgozniuk, de emellett józannak kell lenniük és törekedniük kell a párbeszédre.

Az Európai Bizottság a lengyel bírák fegyelmi rendszere miatt kérte az EU Bíróságának eljárását, amely kimondta, hogy Lengyelország nem teljesítette az uniós jogból eredő kötelezettségeit. Ennek ellenére Lengyelország nem járt el érdemben a kifogásolt ügyben, így a Bizottság büntetés kiszabását kezdeményezte az Európai Unió Bíróságánál. A cikkben emlékeztetnek: több európai parlamenti képviselő már régóta szorgalmazza az ilyen típusú szankciókat a lengyel igazságszolgáltatás függetlenségének biztosítása érdekében.

Von der Leyen elmondta: a Bizottság következetesen alkalmazza a kötelezettségszegési eljárás intézményét az uniós jog megsértése esetén. „Szükség esetén a bírság is része az eszközkészletünknek” – tette hozzá. Didier Reynders, az EU igazságügyi biztosa szerint Varsót naponta akár egymillió eurós bírsággal is sújthatják. Angela Merkel német kancellár lengyelországi látogatásán a vita párbeszéd útján történő megoldását javasolta. „A politika több, mint a bírósághoz fordulás” – mondta lengyel kollégájával, Mateusz Morawieckivel való találkozó után.

Az ügyről bővebben itt olvashat:

Kapcsolódó
Bekeményített az EU Lengyelországgal szemben, ez Orbán számára is figyelmeztető jel lehet

A lengyelek az EU hatalmának és működésének alapjait kérdőjelezik éppen meg. Az unió a kifizetések lassításával, akadályozásával igyekszik nyomást gyakorolni Varsóra.

The post Von der Leyen kiállt a Magyarországgal és Lengyelországgal szembeni uniós eljárások mellett first appeared on 24.hu.

Related posts

Kim Kardashiannak vécépapíron üzent a lánya

MOCOHU

Újabb 300 millió adagot vesz a Pfizer vakcinájából az EU

MOCOHU

Meghalt egy beteg a sürgősségin, mert olyan injekciót adott be neki az ápoló, amit nem is kért az orvos

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This