16.5 C
Budapest
May 1, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldhollik istvánMAGYARORSZÁGschmidt mária

Schmidt Mária: Az EU-n belüli összecsapások a marxista nyugat és a marxistátlanított kelet között folynak

A Szent István Intézet A következő ezer évért című konferenciáján tartott beszédet Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója, Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke, Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója, Balog Zoltán korábbi miniszter, református püspök. Néhány mondatot idézünk az MTI összefoglalójából. Hollik István arról beszélt, hogy

  • történelmi tapasztalat, hogy Európában demokratikus rendszer csak addig működött és tudott sikeres lenni, amíg a bibliai emberképen alapult. Amint eltávolították ettől, megszűnt a demokrácia, aztán előbb-vagy utóbb, mint a kommunizmus, az egész rendszer összeomlott. Ez a társadalmi kísérletezgetés több mint százmillió ember halálát okozta. E bukott rendszereket működtető, éltető ideológiák ma is velünk vannak, sőt – mutatott rá – a liberalizmusba bugyolált marxizmus ma is nyugat-európai fősodort jelenti.
  • Fel kell tenni azt a kérdést, hogy a kereszténység és ez a liberális gondolkodás békésen megfér-e egymás mellett. Itt egy szellemi természetű küzdelem elkerülhetetlen, mert a két világnézet alapállításai gyökeresen ellentmondanak egymásnak. Ezt az ütközetet meg kell vívni.

MTI/Máthé Zoltán

Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke kritizálta a liberalizmus minden tekintélyt leromboló viszonyulását, majd a jövőre vonatkozva azt sürgette, hogy szükség van a hívők és a nem hívők összefogására, mert annak hiányában a társadalmi feszültségek akár robbanáshoz is vezethetnek.

Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója arról beszélt, hogy

  • A marxizmus minket félszáz évre rabbá tett, de kísérleteit kudarcba fulllasztottuk (…) ebbe aztán belebukott.
  • De mire keleten legyőztük, nyugaton már átvette az uralmat, ezért ma olyan, magát progresszívnek tartó, nyugati vezető réteggel állunk szemben, amely egyszerre marxista és amerikanizált. Ateista, család- és házasságellenes, internacionalista, materialista, és a haszonmaximalizálás érdekében zárójelbe tett erkölcsöt folyamatos moralizálással próbálja kompenzálni
  • Fontos tudatosítani, hogy amivel a nyugat nálunk próbálkozik, ugyanaz a marxista ideológia, amit a 20. század második felében kiismertünk.
  • Az EU-n belüli összecsapások a marxista nyugat és a marxistátlanított kelet között folynak.

  • Mi a totális diktatúrák összes iskoláját kijártuk, azonnal felismerjük, az az egyneműsítési szándék, amivel szemben állunk, céljában totalitárius természetű, ezért nemet mondunk rá. A marxistákat egyszer már legyőztük, a totális diktatúrát történelem szemétdombjára vetettük, most is képesek leszünk rá.

Balog Zoltán református püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke előadásában arról beszélt, karitász, vagyis a szeretetszolgálat az egyház alapvető feladata. Mint mondta, a biblia tanítása szerint mindig oda kell figyelni az árvákra, özvegyekre és jövevényekre, ez utóbbival kapcsolatban megjegyezte, jövevények alatt nem az asszír hadseregre gondoltak, hanem a bolyongó, vándorló idegenekre. Balog Zoltán a migránsválsággal kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy a szolidaritásnak koncentrikus körei vannak. Először azért a körért vagyunk elsősorban felelősek, akiket ránk bízott az isten, házastárs, család, az egyházam köre, nemzetemé, településemé, majd krisztus testének tagjai.

Arról is beszélt, a keresztény alapú szociálpolitikának, a cselekvő szeretetnek – ami szerinte a kormányban is megtapasztalható – a lényege, hogy kihozzák a rászorulót a jelenlegi állapotából, újra a közösség értékes tagjává tegyék, ennek első lépése pedig a méltósága, önbecsülése helyreállítása.

The post Schmidt Mária: Az EU-n belüli összecsapások a marxista nyugat és a marxistátlanított kelet között folynak first appeared on 24.hu.

Related posts

Egyszerűbb lesz napelemre pályázni

MOCOHU

Lady Gaga olyan ebben a ruhában, mint aki belegabalyodott a paplanjába

MOCOHU

Lemondták a grúz Pride-t, miután megtámadták az ottani LMBT-irodát

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This