19 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
budapesteiteurópai innovációs és technológiai intézetinnovációközösségi irodaMAGYARORSZÁGstartupÜzleti tippek

Budapesten nyitott irodát Európa legnagyobb innovációs hálózata

Az EU azzal a céllal hozta létre az EIT-et, hogy az üzleti szféra, az oktatás és a kutatás közötti kapcsolatok szorosabbra fűzésével tovább erősítsék Európa innovációs képességét, valamint segítsék a legfejlettebb megoldások kifejlesztését a jelenlegi sürgető globális kihívásokkal szemben.

Az elmúlt időszakban a szervezet Európa legnagyobb innovációs hálózatává nőtte ki magát, és fontos szerepet töltött be a magyarországi innovációs ökoszisztéma erősítésében is.

Az EIT több mint 40 millió eurónyi forrást irányított már Magyarországra, valamint több mint 100 ígéretes hazai startupot támogatott már. Az EIT Közösség által segített vállalkozások 2,4 millió euró befektetést hoztak már Magyarországra.

Arról is beszámoltak, hogy megalapítása óta az EIT európai szinten több mint 3800 start-up és scale-up vállalkozást támogatott, amelyek által 3,9 milliárd euró külső tőkét mozgósított, több mint 13.000 munkahelyet teremtett, és több mint 1400 új terméket és szolgáltatást hozott létre Európában – írta az MTI.

The post Budapesten nyitott irodát Európa legnagyobb innovációs hálózata first appeared on 24.hu.

Related posts

Szívrohamot kapott az Oasis dobosa

MOCOHU

Hamis magyar útlevéllel kapcsolták le az orosz-bolgár kettős állampolgárt

MOCOHU

Hitelből ígért hatvannégy milliárdos fejlesztést Varga Mihály az egészségügyben

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This