15.4 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
anyáim történeteBelföldMAGYARORSZÁGmozipetíció

A Tabán moziban vetítették volna a leszbikus szülőkről szóló filmet, de a szerzők szerint az utolsó pillanatban kivették a programból

Amikor júliusban hírt kaptunk arról, hogy az Anyáim története bekerült az Ars Sacra filmfesztivál versenyprogramjába, nagyon lelkesek lettünk, mert reméltük, hogy ezen a fesztiválon olyan párbeszédre kerülhet majd sor, amire ezidáig,- minden erőfeszítésünk dacára, nem volt lehetőségünk Magyarországon. Ma este lett volna a vetítés a Tabán moziban, tegnap délután kaptuk a hírt a szervezőktől, hogy legnagyobb sajnálatukra nem vetíthetik le a filmet. Többen feljelentették őket és petíció indult, hogy vegyék ki a programjukból a filmet. Amint írták: »a keresztény értékrend mellett elkötelezett, a szakmát magas szinten ismerő, ill. művelő zsűri döntését« nem akarták felülbírálni, mégis erre kényszerültek.

– írja a Facebookon az Anyáim története Facebook-oldala. Azzal folytatják, hogy

Kétségbeejtő, hogy a kormány homofób törvénye és az azt övező propaganda öncenzúrát és agressziót szül, amely meggátolja az emberek közötti híd építés és bármiféle valós párbeszéd lehetőségét.  A letiltás annak a jele, hogy a hatalom birtokosai nem biztosak pozíciójukban, nem tudnák megvédeni igazukat egy nyílt vitában.  Mi továbbra is minden erőnkkel azon leszünk, hogy filmjeinkkel egy elfogadóbb, egymásra kíváncsi társadalom létrejöttét segítsük.

The post A Tabán moziban vetítették volna a leszbikus szülőkről szóló filmet, de a szerzők szerint az utolsó pillanatban kivették a programból first appeared on 24.hu.

Related posts

„Szeretnénk újabb jó hírrel szolgálni” – Veszprémből erősít a Szeged

MOCOHU

Sátánista rituálét sugárzott egy csatorna a rendőrkutyákról szóló blokk helyett

MOCOHU

Visszalépett a magyar csapat a budapesti vizes Eb egyik számától

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This