26.2 C
Budapest
April 29, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
koronavíruslottóMAGYARORSZÁGNagyvilágoltásrománia

Romániában oltáslottó indul októbertől

Romániában október elsejétől év végéig úgynevezett “oltáslottóval” – a beoltottak számára rendezett nyereményjátékkal – próbálják a koronavírus elleni vakcina felvételére ösztönözni a nagyrészt még mindig beoltatlan lakosságot – írja az MTI.

A sorshúzások megszervezését részletező, a gazdasági tárcával közösen kiadott miniszeri rendeletet hétfőn írta alá Cseke Attila megbízott egészségügyi miniszter.

A szabályzat értelmében három hónapon keresztül hetente, havonta, illetve további két rendkívüli alkalommal rendeznek sorshúzásokat, amelyeken azok a beoltottak vesznek részt, akik letöltötték maguknak az uniós digitális Covid-igazolványt a román kormány által üzemeltett certificat-covid.gov.ro honlapról.

A heti húzásokon 80 darab egyenként 10 ezer lejes (710 ezer forint) és egy-egy 300 ezer lejes, a havi húzásokon egy-egy 100 ezer lejes nyereményt, karácsonyi-szilveszteri időszakban pedig egy 500 ezer, és egy 1 millió lejes főnyereményt sorsolnak ki. Az oltáslottó 15 millió lejes nyereményalapjának fedezetét a gazdasági minisztérium utalja át a román lottótársaságnak.

Az oltáslottóban tehát azok is részt vehetnek, akik már korábban megkapták a Pfeizer, Moderna, vagy AstraZeneca vakcina mindkét adagját, vagy az egydózisú Johnson&Johnson vakcinát. A román kormány ezen kívül étkezési utalványokkal is oltakozásra próbálja serkenteni a lakosságot.

A 19,3 millió lakosú Romániában eddig 5 millió 385 ezer ember, a beoltható 12 év feletti lakosság 31,8 százaléka kapott legalább egy adag koronavírus elleni oltást.

Közben a járványgörbe minden korábbinál meredekebben emelkedik Romániában: míg augusztusban a heti fertőzésszám többnyire az előző heti másfélszerese volt, az utolsó héten már csaknem kétszer annyi (27 ezer 900) új fertőzést diagnosztizáltak, mint egy héttel korábban, a napi halálesetek mozgóátlaga pedig már meghaladta az ötvenet.

The post Romániában oltáslottó indul októbertől first appeared on 24.hu.

Related posts

Bozótvágóval fejeztek le 13 embert Kongóban

MOCOHU

Két telitalálatos szelvény van a Skandináv lottón

MOCOHU

Hobo: Én beleadtam, amit tudtam, de a hazám nem lett jobb, sőt, rosszabb lett

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This