16 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
floridagyereknevelésMAGYARORSZÁGpénzSzórakozás

Bérleti díjat számol fel hétéves fiának, és számlákat fizetett vele egy floridai anyuka

Érdekes módszert választott egy amerikai anyuka arra, hogy megtanítsa kisfiát arra, hogyan kell bánni a pénzzel, és annak milyen értéke is van: albérleti díjat, áramfogyasztási számlát és internetszámlát fizettet vele  – írta a brit bulvársajtó. A Floridában élő nő a TikTok-oldalán számolt be a szokatlan megoldásról, ami állítása szerint nagyon is jól működik.

A nő elmondta, hogy hétéves fiának minden napra van valami feladata otthon, amit el kell végeznie: beágyazni, rendbe rakni a szobáját, fogat mosni vagy szennyesládába dobni a koszos ruháit. Ha mindet elvégzi, egy dollárt kap.

A hónap végén azonban számlákat is kell fizetnie: öt dollárt a szobáért, két dollárt az áramfogyasztásért és szintén két dollárt a WiFi-ért. Ha nem tud fizetni, akkor a következő hónapban kell törlesztenie az adósságát, amit, ha nem tesz meg, akkor szülei elbeszélgetnek vele.

Az anyuka szerint ezzel a módszerrel a gyereket megtanulta, hogy pénzét be kell osztania: van, amit félre kell tennie a számlákra, míg a maradékot felhasználhatja szórakozásra. A nő hozzátette, hogy a „számlákra” tőle kapott pénzt a fia számára fenntartott takarékszámlára fizeti be, szóval egy idő után úgyis az övé lesz, és közben fia megtanulta, hogy felelősségteljesen kezelje a pénzt, és a dollárt értékét is jobban átérzi.

The post Bérleti díjat számol fel hétéves fiának, és számlákat fizetett vele egy floridai anyuka first appeared on 24.hu.

Related posts

Fekvőtámaszokkal alázzák a szabályszegő turistákat Balin

MOCOHU

Görögországban újranyitnak a középiskolák

MOCOHU

Iszonyatosan elverte az ob-mezőnyt olimpiai bajnokunk, Janics bronzérmes

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This