19 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
bloggercsen csiu-sikoronavírusMAGYARORSZÁGTudományvuhan

Bő másfél év után életjelet adott a vuhani járvány első napjait dokumentáló kínai blogger

2020 februárjában tűnt el (a nyilvánosság elől) Csen Csiu-si blogger azután, hogy két hétig tudósított Vuhanból, ahol a koronavírus-járvány kirobbant, vette észre a Wall Street Journal hírét a 444.hu. A kezdeti időt bemutató videóit sokan nézték, emiatt a hírhedten szigorú kínai hatóságok is felfigyeltek rá, és vesztegzár alá vették – igaz, családja azt állítja, egyáltalán nem mutatta a fertőzés tüneteit. Azóta nem lehetett hallani róla, végül szeptember utolsó napján felbukkant egy ismerőse élő YouTube-os bejelentkezésének hátterében. A 444 azt írja, a WSJ beszámolója szerint azóta levelet is írt, amiben többi között az állt:

Az elmúlt egy év nyolc hónapban sok mindent megéltem. Van, amiről beszélhetek, van amiről nem, remélem megértik.

A lap felhívja a figyelmet arra is, hogy a járvány kezdetén a kínai cenzúra igyekezett megszűrni a vuhani beszámolókat. Csiu-si videói kuriózumnak számítottak, mert képet kaphattunk arról, mi történik a Magyarország lakosságánál népesebb, vesztegzár alá vont városban. Csen olyanokkal beszélt, akik családtagjaikat vesztették el a járványban, illetve bemutatta azt is, hogy a hatóságok zaklatják a történtekről beszámoló bloggereket.

The post Bő másfél év után életjelet adott a vuhani járvány első napjait dokumentáló kínai blogger first appeared on 24.hu.

Related posts

A Török Nagydíj szenzációja, 24 éve nem volt hasonló a Forma-1-ben

MOCOHU

Megállásra kényszerítettek, majd megfenyegettek egy buszsofőrt Budafokon

MOCOHU

Teljesen átalakul a budai Várnegyed egyik legértékesebb szocmodern épülete

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This