15.6 C
Budapest
May 6, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
csavarÉlet-StílusgyomorkórházlitvániaMAGYARORSZÁGműtét

Egy kiló csavart és szöget szedtek ki egy alkoholról leszokott litván gyomrából

Egy kilogramm csavart és szöget operáltak ki egy litvániai kórház sebészei egy férfi gyomrából, aki azután kezdett el fémtárgyakat lenyelni, hogy leszokott az alkoholról – jelentette a helyi sajtó. A meg nem nevezett férfit gyomorfájdalmakkal szállították a Klaipėda városában található kórházba, ahol a Röntgen-felvételek azonnal megmutatták, hogy mi okozza a problémát.

A beszámolók szerint a férfi egy hónapon keresztül evett csavarokat, szögeket és csavaranyákat, és végül már több mint egy kilogramm volt a gyomrában. A legkisebb kétmilliméteres, a legnagyobb tíz centiméter hosszú volt. A helyi sajtónak a kórház egy fotót is adott a kiszedett tárgyakról, amit ide kattintva lehet megnézni.

A szögek és csavarok életveszélybe sodorták a férfit, miután felsértették a gyomorfalát, és meg kellett műteni. Végül egy három órán át tartó operációval az összes tárgyat sikerült kiszedni a férfi testéből – mondta el a férfit műtő sebész a helyi sajtónak. A férfi stabil állapotban van, és pszichológiai segítséget is kap.

A kórház orvosai elmondták, hogy gyakran kell különböző tárgyakat kiszedni emberek gyomrából, de ehhez hasonló mennyiséggel még nem találkoztak. A legtöbb esetben az idegen tárgyak az emésztőrendszeren keresztül, természetes úton távoznak a szervezetből, és az esetek alig egy százalékában van szükség műtéti beavatkozásra. 10-20 százalékban pedig elég az endoszkóp használata.

Az kórház egyik főorvosa a helyi sajtónak elmondta, hogy évente több tucatnyi esetben kell lenyelt tárgyakat kiszedni betegekből. Algirdas Šlepavičius elmondta, hogy amikor kezdő sebész volt, gyakran érkeztek hozzájuk kanalakat és villákat lenyelő rabok a börtönből, akik így próbáltak egy kis időre kiszabadulni a rácsok mögül. Aztán elkezdték endoszkóppal kiszedni azokat, és rögtön vissza is küldték őket a börtönbe, és azóta ilyen esetek már nem fordulnak elő.

Kapcsolódó
Kutyaláncot, borotvapengéket és száz szöget találtak egy indiai férfi gyomrában

A 32 éves férfi gyomrából ezen felül még kötőtűk valamint 263 darab pénzérme került elő, amikor megműtötték.

The post Egy kiló csavart és szöget szedtek ki egy alkoholról leszokott litván gyomrából first appeared on 24.hu.

Related posts

Orbán elvette tőle jelenlegi legfontosabb beruházást, tekert egyet

MOCOHU

Újra élhető közparkká alakítaná a Városligetet a főváros

MOCOHU

„Ne legyen útban a roller, ne legyen balesetveszélyes!”

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This