16.8 C
Budapest
May 3, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belfölddobrev kláraelőválasztáselőválasztás 2021karácsony gergelykarácsony gergely visszalépMAGYARORSZÁGmárki-zay péter

Karácsony Gergely visszalépett Márki-Zay Péter javára 

Cikkünk folyamatosan frissül!

Némi mérlegelés után bejelentem, hogy a miniszterelnöki kampányomat befejezem, és arra kérem az engem támogatókat, hogy az előválasztás második fordulójában Márki-Zay Pétert támogassák.

– közölte Karácsony Gergely a Márki-Zay Péterrel tartott közös sajtótájékoztatójukon péntek délelőtt. A főpolgármester a bejelentést követően Márki-Zay Pétert méltatta, majd arról beszélt, hogy egyrészt könnyű volt neki ezt a döntést meghoznia, másrészt pedig nehéz. Azért is nehéz ez a döntés, mert egy olyan jobbközép politikust fogok támogatni akivel érdemi vitáink vannak – mondta Karácsony Gergely.

Arra a belátásra jutottam tegnap 11 óra tájba, hogy ha ezt nem lépem meg, akkor Orbán Viktor marad a miniszterelnök

– jelentette ki Karácsony, aki súlyos áldozatnak nevezte a tettét. De hozzátette, hogy aki nem hoz áldozatot, az nem hazafi.

A főpolgármester nyilatkozatának közvetlen előzménye, hogy Fekete-Győr András csütörtökön jelentette be, hogy a Momentum Márki-Zay Pétert támogatja az előválasztás második fordulójában. A párt elnöke többek közt azt mondta: mivel Karácsony és Márki-Zay nem tudtak megállapodni, a Momentumnak döntenie kellett.

A Karácsony-Márki-Zay együttműködési kísérlet szerdán érkezett mérföldkőhöz, miután a főpolgármester rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy nem lép vissza a hódmezővásárhelyi polgármester javára. Márki-Zay ezt követően arról beszélt, hogy Karácsony kész helyzet elé akarja állítani, majd politikai játszmának nevezte a történteket. A közös indulás reményei végül este semmisültek meg teljesen, ugyanis Karácsony Facebookon jelentette be, hogy külön indulnak a második fordulóban Márki-Zay Péterrel.

The post Karácsony Gergely visszalépett Márki-Zay Péter javára  first appeared on 24.hu.

Related posts

A nap legfontosabb hírei – 2020. 11. 17.

MOCOHU

E-melkedőben az e-sport csillaga

MOCOHU

Debrecenben lesz a nemzeti oltóanyaggyár

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This