19.6 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldellenzéki előválasztás 2021előszavazás második fordulókarácsony gergelylmpMAGYARORSZÁG

Az LMP szerint rendkívül szomorú helyzet alakult ki Karácsony visszalépésével

Az LMP Karácsony Gergely péntek délelőtti visszalépése után közölte: az ellenzéki előválasztás második fordulójában egyik jelöltet sem fogja támogatni.

A LMP szerint a nyáron azért állt be Karácsony Gergely mögé, mert meggyőződésük volt, hogy a szűken vett pártérdeknél fontosabb annak az esélynek a megragadása, hogy az ellenzéknek zöld miniszterelnök-jelöltje, az országnak pedig zöld miniszterelnöke legyen.

Ez az esély Karácsony Gergely mai bejelentése után megszűnt. Ezt rendkívül szomorú helyzetnek tartjuk, mert meggyőződésünk szerint az ellenzék szempontjából az országot hosszú évtizedek óta meghatározó bal-jobb törésvonal leképzésénél fontosabb azoknak a százezreknek a képviselete, akik érzik annak a felelősségét, hogy mi vagyunk az utolsó generáció, aki még tehet a klímaváltozás megállítása érdekében.

írta az LMP.

Az LMP közleményében azt is írta, hogy a kialakult helyzet ellenére teljes mellszélességgel kiáll az ellenzéki összefogás mellett, és minden erőforrásával támogatni fogja az előválasztáson nyertes közös jelölteket és miniszterelnök-jelöltet.

The post Az LMP szerint rendkívül szomorú helyzet alakult ki Karácsony visszalépésével first appeared on 24.hu.

Related posts

Frontális baleset Tiszakürtnél, egy ember meghalt

MOCOHU

Telerakjuk a világűrt szeméttel

MOCOHU

Még kímélőbb lesz a Windows 11 sötét módja

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This