19.9 C
Budapest
May 3, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
colin firthelőzetesjason isaacsjohn maddenKultúraMAGYARORSZÁGmatthew macfadyenoperation mincemeattrailer

Két Mr. Darcy küzd egy Hitler ellen egy rövidesen érkező második világháborús filmben

Január 7-én a brit mozikba kerül a második világháborús eseményeket feldolgozó brit drámák legújabb képviselője, az Operation Mincemeat, amit Magyarországon talán csak a Netflix-előfizetők láthatnak majd, pedig minden jel arra mutat, hogy olyan filmről van szó, ami az egész családot képes a moziszékbe, vagy épp a kanapéba szögezni.

Az egyrészt ugyanis egy izgalmas, sőt, hihetetlen kémtörténetet dolgoz fel, megelőlegezi a James Bond-univerzumot, főszerepeiben pedig Jane Austen legnépszerűbb műve, a Büszkeség és balítélet két, néhány év különbséggel született tévéadaptációjának Mr. Darcy-ja, Colin Firth és Matthew Macfadyen tűnik fel.

Az azonos címen született, igaz történetet feldolgozó Ben Macintyre-regényt filmre adaptáló munka – amit reméljük, senki nem akar majd Vagdalthús-akcióként magyarra fordítani – a második világháború közepén, 1943-ban játszódik majd, mikor a szövetséges erők a nácik melegágyának számító Szicíliában próbálják megfordítani a háború menetét, ebben pedig

két brit ügynök siet a segítségükre, akik egy valóságtól teljesen elrugaszkodott, egy felöltöztetett, papírokkal megtömött aktatáskájú halott férfi vízbe hajítását is magában foglaló tervvel állnak elő.

Az ötlet meglepő módon működött, ez pedig később megadta a kezdőlökést Ian Flemingnek, hogy könyveiben létrehozza a világ legismertebb titkosügynöke, James Bond karakterét.

A Szerelmes Shakespeare rendezője, John Madden által készített Operation Mincemeat stábjában Firth és Macfadyen mellett több jól ismert színész, így Kelly Macdonald (Nem vénnek való vidék), Penelope Wilton (Downton Abbey), illetve a bemutatásra egyáltalán nem szoruló Jason Isaacs is feltűnik majd.

The post Két Mr. Darcy küzd egy Hitler ellen egy rövidesen érkező második világháborús filmben first appeared on 24.hu.

Related posts

Elraboltak tizenhét amerikai misszionáriust és családtagjaikat Haitin

MOCOHU

Magánrepülőt és jachtot is vett a maláj üzletember, aki 178 milliárd forintért adott el lélegeztetőgépeket a magyar kormánynak

MOCOHU

Az Euroliga története során először jutott két magyar csapat az elődöntőbe

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This