19.9 C
Budapest
May 3, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
MAGYARORSZÁGmásodik világháborúrakétarégészettörténelemTudományv-2

Világháborús rakétára bukkantak egy mezőn

Egy V-2 rakéta maradványaira bukkantak egy délkelet-angliai mezőn – írja a Live Science. A fegyverrel a második világháború alatt a németek Londont próbálták meg eltalálni, a rakéta azonban még a cél elérése előtt lezuhant.

Ez a hatodik nagyobb V-2-es lelőhely, amelyet Colin és Sean Welch régészek tártak fel. A szakértők tíz éve keresik azokat a fegyvereket, amelyekkel a Harmadik Birodalom az angol fővárost támadta. A páros a V-2 mellett a mai robotrepülők elődjének számító V-1 pilóta nélküli eszközök nyomait is kutatja.

A most feltárt rakétát Platt közelében találták meg.

A helyszínen több mint 800 kilogrammnyi fémtörmeléket gyűjtöttek össze.

A V-2 1945. február 14-én, éjfél körül robbant fel. Amikor a rakéta becsapódott, a helyszínen még egy gyümölcsös volt, a detonációban senki sem sérült meg.

© Collection Roger-Viollet / Roger-Viollet via AFP

A csapat szeptember végén négy nap alatt tárta fel a krátert, a legmélyebben lévő darab 4,3 méterrel a felszín alól került elő. Az elkövetkező 18 hónapban elvégzik a konzerváló munkát, és részletes leírást készítenek a maradványokról.

A V-1 és V-2 úgynevezett csodafegyverek (Wunderwaffen) voltak, a háború végén a németek ezektől várták a sikert. Miután a szövetségesek 1943-ban és 1944-ben több német várost is bombáztak, Adolf Hitler elrendelte, hogy V-1-ekkel és V-2-kkel támadják Londont. A fegyverekben a V a Vergeltungswaffére, azaz a megtorlásra utal, a támadásokban nagyjából 30 ezer ember vesztette életét.

The post Világháborús rakétára bukkantak egy mezőn first appeared on 24.hu.

Related posts

Palotájának leleplezése hatalmas ütés lehet Putyinnak

MOCOHU

Lezuhant egy hőlégballonról, aztán elgázoltak egy férfit Izraelben

MOCOHU

Emmanuel Macron lecserélte a telefonját a Pegasus-ügy miatt

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This