14.1 C
Budapest
May 3, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belfölddörgicsejánó leventelakossági fórumMAGYARORSZÁG

Lemondott a polgármester, de a dörgicseieknek ez nem elég

Igen kormoly hullámokat vetett Dörgicsén a helyi civilek szervezkedése, amellyel ciklus közben próbálják meg kézbe venni az általuk megválasztott önkormányzat elszámoltatását. A balatoni településen lakossági nyomásra szeptember végére hirdettek meg egy olyan falugyűlést, ahol elvileg mindenki kérdezhetett volna a polgármestertől a járványidőszak alatt felgyülemlett ügyekről, és természetesen főként az önkormányzat gazdálkodásáról.

A beharangozott gyűlésből azonban nem lett semmi, mert miután levélben előre beérkeztek a kérdések, Jánó Levente polgármester megelőzte a nyílt színi elszámoltatást, és lemondott. A 24.hu megírta, hogy a dörgicseiek a lakossági fórum napján, szeptember 24-én a postaládákba szórt A4-es papírból értesültek Jánó távozásáról, és arról, hogy az önkormányzat a lemondása miatt a hosszú ideje tervezett gyűlést is törölte.

Jánó Levente ugyan családi okokkal indokolta döntést, a helyiek azonban már akkor tudni vélték, hogy a valódi ok a kérdésekben felvetett számos kellemetlen téma lehetett.

Kapcsolódó
Nagy számonkérésre készültek a balatoni településen, de a polgármester már előbb lemondott

Dörgicsén a postaládákba szórt A4-es papírból tudták meg, hogy polgármester nélkül maradt a falu.

A lakosok nem is érték be a polgármester távozásával: október 8-ára újabb falugyűlést hívtak össze. Az önkormányzat hozzáállására jellemző, hogy a Jánó helyettesítésére kinevezett alpolgármester, Deák Attila a távolmaradást választotta, helyette csupán a képviselőtestület egyik tagja ment el a gyűlésre.

A résztvevők egyébként azért is fájlalták Deák távolmaradását, mert mint kiderült, ő vezeti a helyi földbizottságot, és ezen a posztján több furcsa földügylet lebonyolításához is köze lehetett.

Szeretném megkérni, hogy mondjon le tisztességgel erről a megbízatásáról, amit kapott

– adta meg az alaphangot az egyik résztvevő.

Az általánosságban megfogalmazott problémák után hamar előkerültek olyan konkrét ügyek is, amelyeket eddig semmilyen formában nem tárgyalhatott ki a falu nyilvánossága.

A Korrupció Nélküli Dörgicséért Társaság képviselője többek között annak a budapesti építőcégnek a megbízásait vetette fel a hallgatóság előtt, amely Jánó polgármestersége idején több megrendelést kapott Dörgicsén, amelyek egy része felesleges volt, más része pedig gyenge minőségben készült el. Csatári Béla a parkoló térkövezésének, aszfaltozásának, a játszótér áthelyezésének és a zöldhulladék-tárolónak a „gagyi kivitelezését” említette, és hogy „minden munka pályáztatás nélkül került kiadásra”. A hozzászólók tudni vélték azt is, hogy a hulladéktárolóra 3 milliót számlázott ki a cég, holott egy szakértő szerint a munka értéke inkább 500 ezer körül lehet, hiszen „20 éves szőlőtőkékből, drótból lett összetákolva”.

A fórumon kérdésként felvetődött az is, hogyan jöhetett a képbe egy frissen alapított zuglói cég a dörgicsei munkákra, amikor Jánó a kampányban azt mondta, hogy polgármesterként mindent környékbeli vállalkozókkal csináltat majd.

The post Lemondott a polgármester, de a dörgicseieknek ez nem elég first appeared on 24.hu.

Related posts

Marosi Ádám 12 év után újra egyéni világbajnok

MOCOHU

Csütörtöktől érvényes a tojásra és a burgonyára bevezetett árstop

MOCOHU

Steve-O chiliszószt öntött a szemébe, ki tudja, miért

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This