16 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
berettyán nándorkarinthy színházKultúramagyar teátrumi társaságMAGYARORSZÁGvidnyánszky attila

A Karinthy Színház is belépett a Vidnyánszky vezette Magyar Teátrumi Társaságba

Három új taggal bővült a Magyar Teátrumi Társaság 24. közgyűlésén. Két határon túli játszóhely, a Komáromi Jókai Színház és a kassai Thália Színház, valamint a Karinthy Színház csatlakozásával 80-ra nőtt a Társaság taglétszáma. A Karinthy Színház esetében a belépés aligha lepett meg bárkit, tekintve, hogy a tavalyi évtől a korábban magánszínházként működő intézményt a Magyar Teátrumi Társaság üzemelteti. Ehhez 300 millió forintos kormányzati ingatlanvásárlási támogatást is kaptak.

Miután a Társaság átvette a Karinthy Színházat, kétszer is gyorsan igazgatót cseréltek. Előbb Bakos-Kiss Gábor lett az igazgató, majd őt váltotta 2021 nyarán Berettyán Nándor. A fiatal színészt Vidnyánszky Attila, a Magyar Teátrumi Társaság elnöke kérte fel a feladatra, aki korábban Kaposváron tanította Berettyánt, majd a Nemzeti Színház társulatához is szerződtette. Berettyán a nyáron azt nyilatkozta, egyetlen előadást sem látott a Karinthy Színházban, de ez nem okoz gondot számára a színház igazgatásában, mert „azért tudja az ember, hogy nagyjából mi van”. (Bakos-Kisst a Győri Nemzeti Színház élére nevezték ki, amely szintén a Magyar Teátrumi Társaság tagja).

Az MTI híre szerint a közgyűlésen a határon túli magyar nyelvű előadóhelyek nehézségeiről és a 2023-as Színházi Olimpiáról is szó esett. Utóbbival kapcsolatban Vidnyánszky hangsúlyozta, a Színházi Olimpia jó lehetőség lesz a magyar nyelvű kulturális értékek bemutatására, és az ezeket támogató színházi együttműködések, közös produkciók bemutatására is.

The post A Karinthy Színház is belépett a Vidnyánszky vezette Magyar Teátrumi Társaságba first appeared on 24.hu.

Related posts

Romániában többen kérték a harmadik oltást, mint az elsőt

MOCOHU

Nézők közé csapódtak tűzijáték-rakéták

MOCOHU

Akár 100 ezer eurót is nyerhet az, aki beoltatja magát Lettországban

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This