22.8 C
Budapest
May 1, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldkiskunhalasi járási ügyészségkislányMAGYARORSZÁGvádemelésvezetésvideó

Vádat emeltek az apa ellen, aki hagyta vezetni a tízéves kislányát – videó

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség járművezetés tiltott átengedésének vétsége és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2020 februárjában egy Kiskunhalas környéki településen megengedte a 10 éves lányának, hogy autót vezessen. A lány biztonsági öve sem volt bekötve és az autóban ült a 11 éves bátyja is – közölték szerdán.

A vádirat szerint a férfi 2020. február 23-án délután egy Kiskunhalas környéki település belterületén egy személyautó vezetését átengedte a tízéves lánya részére, aki a koránál fogva alkalmatlan a járművezetésre. Az autót a vádlott indította be, majd a lánya vezette önállóan mintegy 200 méteren át, eközben a vádlott az „anyósülésen” ült.

A lány biztonsági öve sem volt bekötve és vezetés közben egy parkoló kamiont is ki kellett kerülnie a gépkocsival. Az egészet végignézte a lány 11 éves bátyja is, aki a hátsó ülésen ült. A lány vezetését az apa a telefonjával felvette. A felvételt közzétette egy internetes közösségi portálon és az elvált feleségének is elküldte.

Az apa azzal, hogy az autó vezetését átengedte a koránál fogva járművezetésre alkalmatlan lány részére, amit a szintén kiskorú bátyja is látott, a nevelési kötelességeit súlyosan megszegte és veszélyeztette mindkét gyermeke testi és erkölcsi fejlődését – írta az ügyészség.

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség járművezetés tiltott átengedésének vétségén kívül 2 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettével is vádolja. Az ügyész felfüggesztett börtön, valamint foglalkozástól és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek a bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

The post Vádat emeltek az apa ellen, aki hagyta vezetni a tízéves kislányát – videó first appeared on 24.hu.

Related posts

Németország is arra készül, hogy korlátozza a belépést Nagy-Britanniából és Dél-Afrikából

MOCOHU

Orbán Viktor a Fox Newsnak: Az összes magyar számára sértés az amerikai elnök kijelentése

MOCOHU

Nyilvántartásba vennék az oltást elutasítókat Spanyolországban

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This