16.8 C
Budapest
May 3, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
hadseregindiakatonai feszültségMAGYARORSZÁGNagyvilágpakisztántengeralattjáró

Egy indiai tengeralattjáró próbált behatolni Pakisztán területére

A pakisztáni hadsereg azt állítja, hogy szombaton egy indiai tengeralattjáró megpróbált behatolni az általuk ellenőrzött vizekre, de a behatolási kísérletet sikerült blokkolniuk – számolt be az AlJazeera. A pakisztáni hadsereg kedden kiadott közleménye szerint az eset szombaton történt, az indiai kormány még nem reagált a vádakra.

A nukleáris fegyverrel is rendelkező Pakisztán és India háromszor keveredett háborúba egymással azóta, hogy 1947-ben elnyerte a függetlenségét a britektől. Kapcsolataik különösen feszültek a 2019-es katonai összecsapás óta, amelynek középpontjában a területi vitákban érintett Kasmír régió állt.

A jelenlegi a harmadik indiai tengeralattjárós incidens 2016 óta. A két korábbi eset 2016 novemberében és 2019 márciusában történt. Utóbbira mindössze néhány nappal az után került sor, hogy Kasmír régió területén katonai összecsapás történt, melynek során mindkét ország egymás területeit bombázta. Ennek az vetett véget, hogy a pakisztániak lelőttek egy indiai vadászgépet.

A pakisztáni hadsereg keddi közleményéhez egy videót is csatoltak, az infravörös felvételeket, egy tengeralattjáró árboca látszik, a dátumozás szerint október 16-án, helyi idő szerint 23:18 és 23:36 között.

The post Egy indiai tengeralattjáró próbált behatolni Pakisztán területére first appeared on 24.hu.

Related posts

Észak-Korea nem vesz részt az olimpián a koronavírus miatt

MOCOHU

Íme a Skandináv lottó június 8-i számai

MOCOHU

Gálvölgyi János már pénteken újra színpadra lép

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This