19.5 C
Budapest
May 8, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
einarKultúraMAGYARORSZÁGmeghaltrappersvédország

Agyonlőtték az egyik legismertebb svéd rappert

Több lövéssel agyonlőtték péntekre virradóan Stockholm egyik előkelő negyedében az egyik legismertebb svéd rappert, a 19 éves Einart, írja az MTI. Az esettel kapcsolatban még Stefan Löfven miniszterelnök is megszólalt, a fő ellenzéki párt szóvivője pedig kijelentette, hogy végre véget kellene vetni a bandaháborúknak az országban.

Einar teljes neve Nils Kurt Erik Einar Gronberg volt. Már 16 évesen elindult a karrierje, 18 évesen vált széles körben ismertté The Cat in the Neighbourhood című dalával, négy albumot adott ki, több milliószor játszották le a dalait a zenei platformokon, és számos szakmai díjat elnyert. De messze nem csak a popzene világában szerzett magának hírnevet.

A bandaháborúkban, amelyeknek több rapénekes is részese az országban, többször megfenyegették, tavaly pedig elrabolták és megverték. A média szerint a főváros Hammarby Sjostad nevű déli kerületében ölték meg az éjszaka.

Egy rendőrségi szóvivő megerősítette, hogy ő a gyilkosság áldozata, a nyomozás elindult az ügyben, legalább két embert gyanúsítanak a gyilkosság elkövetésével, de egyelőre senkit nem vettek őrizetbe, és nem ismert a tettes indítéka.

Két évtizeddel ezelőtt Svédország még azon európai országok közé tartozott, amelyekben a legkevesebb lőfegyveres támadást követték el, ma már azok közé, amelyekben a legsúlyosabb a helyzet, azon belül is főleg Stockholmban, Göteborgban és Malmőben.

The post Agyonlőtték az egyik legismertebb svéd rappert first appeared on 24.hu.

Related posts

Orbán Viktor is elbúcsúzott Póka Egontól

MOCOHU

Ryan Reynolds az öröm, a gyötrelem, az elragadtatás és az összeomlás fázisán is átment rövid idő alatt

MOCOHU

Elfogták az olasz Camorra bűnszervezet egyik vezetőjét

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This