13.4 C
Budapest
May 1, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
2 évescovid-19koronavíruskoronavírus friss hírekkoronavírus hírekMAGYARORSZÁGNagyvilágnicolas madurooltásvenezuela

Beoltják a két évesnél idősebb gyermekeket Venezuelában

Venezuela elkezdi oltani a koronavírus ellen a két évnél idősebb gyerekeket is. Ezt személyesen az államfő jelentette be egy helyi tévének. Nicolás Maduro közölte, a lakosság hetven százalékát már beoltották, megkezdődik a két évnél idősebb gyerekek oltása is.

A tervek szerint november végéig 80, év végéig 90 százalékra növelnék a beoltottak számát – írja az MTI. Az egészségügyi tárca  összesítése szerint a járvány kezdete óta a 25 milliós latin-amerikai országban 412 ezer lett fertőzött és 4955-en haltak meg.

Venezuela Oroszországtól, Kínától és Kubától kap oltásokat. Kuba vasárnap több mint 1,6 millió adagot szállított Venezuelának a saját fejlesztésű Abdala nevű oltásból, amely három adag beadása után 92,28 százalékos hatékonyságot mutat.

Hétfőtől hét ország maradt a brit kormány vörös utazási listáján, amelyen a Covid-fertőzés szempontjából legkockázatosabbnak ítélt országok, területek szerepelnek. Ezek egyike Venezuela, így onnan csak a brit, ír állampolgárok és az Egyesült Királyságban letelepedési engedéllyel élő külföldiek utazhatnak be Angliába.

Érkezésük után nekik is a brit kormány által kijelölt, őrzött szállodák valamelyikében tíz napra karanténba kell vonulniuk. A szállodai karantén fejenkénti költsége felnőttek esetében 2285 font (csaknem egymillió forint), és ezt az utasoknak kell fizetniük.

The post Beoltják a két évesnél idősebb gyermekeket Venezuelában first appeared on 24.hu.

Related posts

Közel állt az újabb Eb-bravúrhoz a női röplabda-válogatott

MOCOHU

A pizza mellé házhoz rendelhetjük Grecsót vagy Nádasdyt is

MOCOHU

Vádat emeltek egy török influenszer ellen, mert az amszterdami szexmúzeumban készített képeket

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This