19.6 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
bige hoplon kft.bige lászlóbige scutum kft.GazdaságMAGYARORSZÁGműtrágyakirályszemélybiztonsági cégvesztegetés

Bige László műtrágyakirály fiai személybiztonsági céget alapítottak

Miközben sorra kapja az ütéseket Bige László, Magyarország egyik leggazdagabb embere,  a műtrágyabirodalom céghálója is megmozdult. Bigéék két új kft-t alapítottak, mindkettőt októberben jegyezte be a cégbíróság, és az is közös bennük, hogy nevükben a pajzsra utaló szó szerepel, csak az egyikben latinul (scutum), a másikban görögül (hoplon).

Október 4-én jegyezték be a Bige Scutum Kft.-t, ezt Bige László három fia, Dávid, Zalán és Zoltán közösen alapították. A cég tevékenységi köreinek listája elég hosszú, a kommunikációtól a takarításig sokféle tevékenység szerepel, ezekben annyi változás történt alapítás óta, hogy

a cég fő profilját személybiztonsági tevékenységre változtatták a bejegyzés után néhány nappal.

A cég 3 millió forint törzstőkéjéből Bige László legidősebb fia, Zoltán 1,02 millió forintot, Zalán, illetve Dávid 990-990 ezer forintot jegyez.

Október 25-én jegyezték be a Bige Hoplon Kft.-t, amit Bige László a fiaival közösen hozott létre, a cég fő tevékenységeként üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadást adták meg. Bige László birtokolja a 3 milliós törzstőke 76 százalékát, 2,28 millió forintnyi üzletrészt birtokol, fiai 240-240 ezer forintos üzletrésszel rendelkeznek, ami fejenként 8 százalékos tulajdonrészt jelent. Ügyvezetője Bige legidősebb fia, Zoltán és a nyíregyházai illetőségű Görögh László.

A cégalapításokról érdeklődtünk a csoportnál, azt válaszolták, nem kell túlgondolni a dolgot, a kft-k azt teszik majd, amit a cégpapírokban megjelöltek. Bige László és cégcsoportja mindenesetre évek óta a hatóságok célkeresztjében áll, az utóbbi hetekben pedig felgyorsulni látszanak az események:

  • Nemrég a Gazdasági Versenyhivatal kartellezés miatt rekordméretű, több mint 11 milliárd forintos büntetéssel sújtotta a csoport hat tagját
  • Néhány hete kétmilliárd forintos vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés, valamint vesztegetés miatt vádat emelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség Bige László és öt munkatársa ellen.
  • Tavaly más ügyben, de ugyancsak vesztegetés miatt emelt vádat az ügyészség, vagyonelkobzást és két év börtönbüntetést indítványozott Bigével szemben.

A Partizán Spartacus című műsorában Bige László a versenyhivatal gigabírsága kapcsán úgy fogalmazott, hogy nincs köze a valósághoz, politikai ügyről van szó, tönkre akarják tenni őket. „Ez a kormánynak egy gazdaságvédelmi akcióterve, amiben úgy gondolják, hogy eljött az ideje annak, hogy minket tönkre tegyenek és aztán elosztanak egymás között.”

The post Bige László műtrágyakirály fiai személybiztonsági céget alapítottak first appeared on 24.hu.

Related posts

Van olyan száz év feletti magyar beteg, aki felgyógyult a súlyos koronavírusból

MOCOHU

Globális balliberális köröket sejt Schmidt Mária intézete Márky-Zay Péter mögött

MOCOHU

Görögországban korlátozás nélkül oltanak AstraZenecával harminc év felettieket

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This