19.2 C
Budapest
May 1, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldhatárkerítésMAGYARORSZÁGmenekültmigránsmórahalom

Mórahalmon csak nevetnek a kormány rettegős migránsvideóján

Hónapok óta nem láttak menekülteket a mórahalmiak a Népszava riportja szerint, noha a kormányzat pár napja Mórahalmon készített egy olyan kisfilmet, amelyen migránsoktól rettegő helyiek beszélnek, miközben vonuló vagy éppen elfogott menekültek tucatjait vágják be illusztrációnak.

– Ez odaát, Szerbiában készülhetett, nem itt – mondta egy idősebb mórahalmi nő a lap riporterének, aki megtalálta az egyik kormányzati videóban megszólaló interjúalanyt, aki Mórahalomtól több kilométernyire fekvő tanyán lakik a határsávban. Amikor elmesélték neki, hogy a mórahalmiak csak nevettek a kormány videóján, vállat vont: – Az lehet, hogy ők odabent nem látnak ebből semmit, mi viszont igen – szögezte le. Ő maga a szemközti mezőn szokta látni baktatni a migránsokat, nem ritkán rendőrökkel a nyomukban.

A menekültügyi szervek szerint a 2015-ös menekülthullám nagyjából egy százaléka érezhető ma a területen, amikor félmillió, főleg Szíriából menekült érkezett Szerbiába. Most viszont az ENSZ menekültügyi főbiztosának adatai szerint az egész Balkánon 10-11 ezer menekült volt az elmúlt hónapokban. Többségük Szerbiában várakozik, ott bő 5 ezren vannak. Ebből a szerb hatóságok a Vajdaságban, a magyar-szerb határtérségben szeptember végén ezer  körülire becsülték a menekültek és migránsok számát. Ők akár többször is próbálkoznak az átjutással: legtöbbször létra segítségével másznak át a határkerítésen, és ha elfogják őket a magyar hatóságok és visszakísérik őket a kerítés túloldalára, akkor pár nap elteltével ismét szerencsét próbálnak – írta a Népszava.

The post Mórahalmon csak nevetnek a kormány rettegős migránsvideóján first appeared on 24.hu.

Related posts

Komoly kihívást jelent az arcmaszkok újrahasznosítása

MOCOHU

Rég nem látott nagyságú tüntetés Putyin ellen

MOCOHU

Orbán Győző 800 milliós haszonnal adhatta el egyik cégét

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This