14.4 C
Budapest
May 3, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Élet-Stílusfehérfejű rétisasMAGYARORSZÁGrendőrségsassegélyhívás

Kakaskodó sasokhoz hívták ki a minnesotai rendőröket (videó)

A múlt hét elején a Minnesota államban található Plymouth város rendőrségére egy szokatlan utcai verekedésről érkezett bejelentés. Két fehérfejű rétisas sas döntött úgy, hogy a 41. sugárút és a Nathan Lane kereszteződésének közelében csatázik egymással. Az elhúzódó konfliktusnak sokan a szemtanúi lehettek, és többen meg is örökítették a kakaskodás pillanatait, ahogy az a történetről beszámoló helyi televízió, a WCCO-TV lent megtekinthető összeállításában is látszik.

Az egyik intézkedő rendőr, a csatornának nyilatkozó Mitch Martinson aznap eredetileg a helyi gimnázium közelében látott el a közlekedésrendészeti feladatokat. De azt soha nem gondolta volna, hogy a diákok mellett sasok biztonságát is biztosítania kell majd.

„Vannak deeszkalációs taktikáink, de még soha nem alkalmaztam őket sasokra vagy más állatokra” – mondta a fiatal rendőr.

 

Amikor egy segélyhívás után a helyszínre ment, egy olyan csetepatéba botlott, amelyben karmok csaptak össze csőrökkel, és olykor még sikoltozás is hallatszódott.

„Próbáltam kitalálni, hogy mi legyen a következő lépés. És hogy kit hívjak” – emlékszik vissza a rendőr, aki rövid gondolkodás után tárcsázta is a helyi madármentő központot.

„Ez egyszerűen őrültség. Nehéz elhinni, hogy ez itt történt az utcában” – mondta a környéken lakó Todd Burroughs.

Martinsonnak még egy Animal Planeten futó műsor egyik epizódja is eszébe jutott, amiből azt hallotta, hogy a madarak fejének letakarása segít megnyugodtatni őket. De mielőtt kipróbálhatta volna ezt a taktikát, a helyzet megváltozott.

A sasok a harc helyett ugyanis menekülőre fogták.„Végül a sasok újra nekiestek egymásnak, de a következő pillanatban már el is repültek” – mesélte a konfliktus feloldódásáról a rendőr.

Martinson számára ez volt az első ilyen jellegű hívás, és valószínűleg az utolsó is. Tudja, hogy nem túl gyakran fordul elő, hogy a vadon élő állatok olyan műsort adnak, amit mindenki láthat.

Ez a munka egyik előnye, hogy minden nap egy új nap, és minden hívás más, mint az előző, és soha nem tudhatod, mibe keveredsz. És erre a mostani napra egész életemben úgy fogok emlékezni, mint pályafutásom egyik legjobb napjára

– fogalmazott a deeszkalációs taktikai tudását végül nem kamatoztató rendőr.

Mitch Martinson szerint egyébként a sasok nem tűntek sérültnek, amikor elrepültek, a madármentő központ munkatársai szerint azonban az ilyen harcok akár súlyos sérülésekkel vagy halállal is végződhetnek.

The post Kakaskodó sasokhoz hívták ki a minnesotai rendőröket (videó) first appeared on 24.hu.

Related posts

EP-elnök: Nem állunk tétlenül, és tabukat nem ismerve fogunk cselekedni

MOCOHU

Úgy tűnik, nem divat már a NAV-val bosszút állni

MOCOHU

Tényleg Kolumbusz tehet még Hirosimáról is?

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This