19.6 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldeurópai gyógyszerügynökséggyerekekkoronavíruskoronavírus friss hírekMAGYARORSZÁGvédőoltás

Decemberben dönthet az EMA a kisgyerekek koronavírus elleni oltásáról

Már decemberben dönthet az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) az 5 és 11 év közötti gyerekek oltásának engedélyezéséről és jelenleg is vizsgálják a Pfizer erre vonatkozó kérelmét – tájékoztatta az RTL Híradót a szervezet.

A Házi Gyermekorvosok Egyesületénél úgy tudják, a kicsik a felnőtt dózis egyharmadát kapnák, az Egyesült Államokhoz és Izraelhez hasonlóan, ahol már elkezdték ennek a korosztálynak az oltását is. Az egyesület elnöke, Havasi Katalin azt mondta: ha meglesz az engedély, nem érdemes várniuk a szülőknek, mert a vírus sem vár.

Jakab Ferenc virológus úgy nyilatkozott: a koronavírusnál semmi nem rosszabb, a delta variáns pedig a gyerekekre is veszélyes lehet, ezért a kisebb gyerekeket is minél előbb be kell oltani. Az RTL Híradó megjegyezte: a hétvégén Magyarországon egy négy éves kislány is elhunyt a vírus következtében, nála alapbetegségként Down-szindrómát tüntettek fel.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón több alkalommal is elmondta, hogy ha az EMA engedélyezi a vakcinát a gyerekek számára, akkor Magyarország is engedélyezni fogja.

The post Decemberben dönthet az EMA a kisgyerekek koronavírus elleni oltásáról first appeared on 24.hu.

Related posts

„Azóta máshogy gondolkodom az életről” – súlyos betegségéről mesélt a Szeged kézise

MOCOHU

„Ma még nem trendi a tanulás a csörögi cigánysoron, de ez a célunk”

MOCOHU

Októberben szabadították ki hívei a börtönből, most megnyerte a kirgiz választást

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This