13.7 C
Budapest
April 29, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
480 forintos benzinbenzinbenzinárGazdasággázolajMAGYARORSZÁGüzemanyagüzemanyagár

Egyes prémium üzemanyagokra is vonatkozik a 480 forintos ársapka

Tegnap, a 480 forintban korlátozott 95-ös benzin és gázolaj első napján több olvasónk is jelzett, hogy több kúton egyes prémium üzemanyagok ára sem lépte át a 480 forintos árat. Elsőre furcsának tűnhetett annak fényében, hogy a kormányzat azt kommunikálta, hogy a 95-ös benzin és a normál gázolaj árára fog sapkát tenni, a többi üzemanyagfajtáéra nem.

A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkárának interjúja azonban érthetővé teszi mindezt. Grád Ottó az Inforádióban ugyan óvatosan fogalmazva, de arra utalt, hogy bizony egyes prémium üzemanyagokra is vonatkozik a 480 forintban korlátozott ár.

A két alapüzemanyag, a gázolaj és a 95-ös benzin 480 forintos áron minden kúton kapható lesz, most a prémium üzemanyagok forgalmazásában támadt bizonytalanság, mert elképzelhető, hogy ezek között is van olyan termék, amely a hatósági árképzés hatálya alá tartozik, a többit továbbra is a normál piaci áron lehet értékesíteni – hangzott el a rádióban. „A prémiumdízelek esetében még vannak nyitott kérdések, amelyekben egyeztetéseket kezdeményeztünk a kormányzattal” – fogalmazott Grád. Csak bizonyos előírásoknak megfelelő prémiumdízelek maradtak szabadárasak.

A benzinkutak nagy részénél a 480 forintban maximált ár már elviszi az árrésüket, sőt, azzal, hogy szerdán már 5 forinttal drágábban veszik a nagykereskedőktől a benzint, csak fokozza veszteséget:

Kapcsolódó
Még egy pofont kapnak a benzinkutak üzemeltetői

Szerdán 5 forinttal emelkedik a benzin beszerzési ára, de be van fagyasztva, mennyiért adhatják tovább.

The post Egyes prémium üzemanyagokra is vonatkozik a 480 forintos ársapka first appeared on 24.hu.

Related posts

Egyiptom szent állata is belógott a kézilabda-világbajnokságra

MOCOHU

Beadta kormány a 2500 milliárdos tervet az EU-nak

MOCOHU

Halálos motoros baleset történt a Dunántúlon

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This