20.6 C
Budapest
April 29, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldbudapestéjjel-nappal budapest joefővárosfővárosi önkormányzatkarácsony gergelyMAGYARORSZÁGvárosháza

Városháza-ügy: Karácsony szerint a legújabb hangfelvétel nem bizonyíték, feljelentést tesznek

Azért vagyunk itt, hogy egy aljas és hazug támadást visszaverjünk.

Ezzel a felütéssel kezdte keddi sajtótájékoztatóját Karácsony Gergely, amit azt követően hívott össze, hogy az Index és több más lap egy rejtélyes hangfelvételre hivatkozva azt írta: Berki Zsolt, aki szerintük korábban szerződést kötött a Városháza eladására egy ingatlanirodával, Kiss Ambrus főpolgármester-helyettessel állhat kapcsolatban.

A főpolgármester azt mondta, érthetetlen, miért háborúzik a kormány a nemzet fővárosával, de a fideszesek amíg a kellemetlen kérdésekre való válaszokat várják, addig is próbálják elterelni a figyelmet a valós problémákról.

A minden tényt nélkülöző rágalmak leírása nem újságírás

– fogalmazott Karácsony, majd kijelentette, amikor olyan személyek mondataira hivatkozva írnek cikkeket, akik nincsenek is kapcsolatban a városvezetéssel, az nem bizonyít mást, csak azt a kétségbeesett próbálkozást, hogy le akarják járatni őket.

A politikus közölte, ezt a támadást három módon verik vissza. Egyrészt kiállnak egymásért, Karácsony tűzbe is teszi a kezét Kiss Ambrusért is.

Másrészt, mivel elmondása szerint ezek a hazug rágalmak törvénysértő módon hangoztak el, azok tényként való felmutatása bűncselekmény, feljelentést tesznek.

Harmadrész pedig, bár a főváros vagyongazdálkodásával kapcsolatban minden döntés eddig is nyilvános volt, most ezt megkönnyítik, hiszen

láthatóan az újságírók leterheltek és olykor a legalapvetőbb tényeket se veszik figyelembe, amikor politikusok becsületébe akarnak gázolni.

Karácsony kijelentette, nincs valóságalapja a cikknek, Gansperger Gyulának nincs kapcsolata a városvezetéssel, és bármit is mondanak hangfelvételen, az nem bizonyíték.

Kapcsolódó
Pörög a Városháza-ügy: Rahimkulovék érdeklődtek, a vagyonkezelő vezetőjét nem rúgták ki, de elmarasztalták

A főváros szerint a vagyonkezelő több hibát is vétett, túl sok információt osztott meg a Városháza iránt érdeklődő személyekkel. A vagyonkezelői jelentést is megszereztük.

The post Városháza-ügy: Karácsony szerint a legújabb hangfelvétel nem bizonyíték, feljelentést tesznek first appeared on 24.hu.

Related posts

Az ITM szerint nem elvonnak a felsőoktatásból csak visszateszik a helyére a pénzt

MOCOHU

Disznókkal védenék az amszterdami repteret

MOCOHU

Pogacartól már nem lehet elvenni az újabb Tour de France-győzelmet

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This