15.6 C
Budapest
May 6, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
állatkínzásBelföldbűnügyMAGYARORSZÁGszegedvádemelés

Két fajtiszta juhászkutya kilövésével vádolnak egy vadászt

Vádat emeltek azzal a hivatásos vadásszal, aki tavasszal lelőtt két, az otthonából elkóborolt német juhászkutyát. Az egyik állat elpusztult, a másikat sikerült megmenteni.

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség a vadászt és megbízóját minősített állatkínzás kísérletével és rongálással vádolja. Egy Szeged környékén élő nő tavaly április 27-én vette észre, hogy a tanyája mögötti, villanypásztorral körbekerített legelőn egy széttépett báránya fekszik.

Körbekérdezve megtudta, hogy a környéken kóborol két németjuhász, amelyeket utóbb maga is látott. Mint később kiderült, az állatok elkóboroltak gazdájuktól, és ideiglenesen egy közeli tanya tulajdonosa fogadta be őket. A nő felhívta hivatásos vadász ismerősét, azt kérve, hogy lője ki az állatokat.

A férfi terepjáróval körbejárta a környéket, a tanya tornácán fekvő kutyákat semleges területre hívta, majd golyóspuskával, egy-egy lövéssel leterítette mindkettőt. Az egyik azonnal elpusztult, míg a másik, súlyosan megsérült állatnak sikerült visszafutnia a tanyára. Az elpusztult kutyát a férfi dögkútba dobta.

Időközben a közösségi oldalakon megjelent felhívásra jelentkezett az állatok gazdája is, aki a megsebzett kutyát állatorvoshoz vitte, így sikerült megmenteni az életét. A vádlottak a sértettnek az egyik fajtatiszta kutya elpusztításával 250 ezer, a másik megsebesítésével 102 ezer forint kárt okoztak.

The post Két fajtiszta juhászkutya kilövésével vádolnak egy vadászt first appeared on 24.hu.

Related posts

Nem kötelező előre megadni az árat, mégis emiatt buktak egyes szállodák milliós állami támogatásokat

MOCOHU

Szürreális mozaik-vidámparkot állítunk ki a Velencei Biennálén

MOCOHU

Elpusztult a világ legmagányosabb medvéje, miután megtapasztalhatta a szabadságot

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This