19 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldfővároskötelezőMAGYARORSZÁGmaszkviselészárt tér

Kötelező maszkviselést rendelnek Karácsonyék a fővárosi zárt terekben

A Főváros vezetése nem fog a kormányra várni, a Fővárosi Közgyűlés jövő heti ülésén dönteni fognak arról, hogy elrendeljék Budapest közigazgatási területén zárt terekben a maszkviselést – olvasható a Fővárosi Önkormányzat keddi közleményében. A döntés nemcsak a fővárosi intézményekre, hanem mindenre vonatkozik: a bevásárlóközpontokra, boltokra, vendéglátóhelyekre, és más szolgáltató egységekre is.

A közleményben az is szerepel, hogy a zárt térben való maszkviselés mellett szombattól a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. intézményei, fürdői csak védettségi igazolvánnyal vagy az oltást igazoló dokumentummal látogathatók.

Mivel az esetszámok egyre jobban emelkednek, napok óta száz felett a halálos áldozatok száma, így a közös együttélés szabályai miatt kell cselekedni, hiszen az emberéleteknél semmi sem fontosabb

–  fogalmaz a közlemény. Hozzáteszik: „Hazánkban több, mint 30 ezer áldozatot követelt eddig a járvány, így a kormány tétlensége több, mint felelőtlenség. Semmilyen politikai haszon nem származhat emberéletek veszélyeztetéséből.

A 24.hu kérdéssel fordul az illetékes kormányhivatalhoz, hogy megkérdezze: lehetséges-e ilyen döntést hozni, és az érvényes és hatályos lesz-e Budapesten.

Karácsony Gergely a Facebook-on a döntéssel kapcsolatban azt írta: “a Fővárosi Közgyűlés jövő heti ülésére azt a javaslatot terjesztem elő, hogy ha addig nem lép maszkviselési ügyben a Kormány, akkor a Közgyűlés jövő szerdán alkosson rendeletet arról, hogy jövő csütörtöktől Budapesten a nyilvánosság számára nyitva álló, de zárt terekben a tavaszihoz hasonlóan legyen kötelező a maszkviselés. A helyzet drámaisága és a kormányzati semmittevés mára eljutott odáig, hogy a Fővárosi Közgyűlés a közösségi együttélés alapvető szabályának minősítse Budapest területén a jelzett körben a maszk kötelező viselését. A maszkot az előírt helyen nem viselőket elsősorban figyelmeztetni kell, csak ezt követően lehet legfeljebb kétszázezer forintos pénzbírságot kiszabni. Őszintén remélem, hogy bírságolásra egyáltalán nem lesz szükség.”

The post Kötelező maszkviselést rendelnek Karácsonyék a fővárosi zárt terekben first appeared on 24.hu.

Related posts

Ilyen töltőre van szüksége, hogy telefonja sokáig ép maradjon

MOCOHU

Egy TikTok-videó szolgáltatott új nyomot egy négyéves korában eltűnt lány ügyében

MOCOHU

Nem tudni, miért került át a kormányinfó csütörtökről szerdára

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This