19.2 C
Budapest
May 1, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
kajdi csabaMAGYARORSZÁGSzórakozás

Kajdi Csaba: Kapunk egy jó kis propagandát, aztán lehajtott fejjel azt mondjuk, ez van, a másik se jobb

A Fókusz stábja látogatott el Kajdi Csabához, aki a magyar és francia mentalitást állította párhuzamba, miután neki mindkettőre van rálátása. Tudniillik, dédanyja a harmincas években költözött nyugatra.

Szerintem van egy nagyon rossz magyar attitűd, hogy mi mindenkit utálunk. Mi komplexusból vagyunk hazafiak, mint igazi hazafiasságból. Az ország vezetője azt mondja, »nem hagyjuk, hogy a nyugatiak lenézzenek«. De miben vagyunk jobbak? Azok az értékeink, amikre büszkék lehetünk, azt nem emeljük ki. Nekünk általában mindenki béna, mindenki hülye, ez román, az szlovák, izé, miközben a saját kis világunkat nem tesszük rendbe.

Szerinte a franciáktól lehetne mit tanulni:

A francia forradalom nagy hatással volt Európára. Ennek a döntésnek a gondolkodását látod a franciákban: mindenért utcára vonulnak. Mi meg szinte beletörődünk mindenbe. Kapunk egy jó propagandát, azt elfogadjuk, lehajtott fejjel azt mondjuk, hát jó, ez van, a másik se jobb. Addig a franciák kiállnak magukért.

The post Kajdi Csaba: Kapunk egy jó kis propagandát, aztán lehajtott fejjel azt mondjuk, ez van, a másik se jobb first appeared on 24.hu.

Related posts

ValóVilág: Renátó Moht hívta ki párbajra

MOCOHU

Az újsághirdetések és reklámok történetéről is mesél a leglenyűgözőbb magyar online archívum (x)

MOCOHU

Rácz Jenő a szülésről: Egy apának kötelessége a szülőszobában lenni, nem választás kérdése

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This