18.7 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
koronavírusMAGYARORSZÁGmaszkviselésNagyvilágolaszországszicília

Szicíliában már szabadtéren is kötelező a maszkviselés

Szicília tartományi elnöke ismét kötelezővé tette a maszk viselését szabad téren, egészen december 31-ig, de egyelőre egyetlen régióban sem vezettek be ennél szigorúbb óvintézkedést a növekvő járványmutatók ellenére, írja az MTI.

Az ötmillió lelket számláló Szicília elsőként vezette be újból a kötelező maszkhasználatot az utcán. A védőeszközt csakis ott lehet levenni, ahol nem áll fenn a tömörülés veszélye.

Nello Musumeci tartományi elnök tesztelési kötelezettséget rendelt el a Németországból és az Egyesült Királyságból érkezők számára. Oltottságtól függetlenül negatív teszteredményt kell felmutatniuk azoknak is, akik a Szicíliába történő belépés előtti két hétben az Egyesült Államokban, Máltán, Portugáliában, Spanyolországban, Franciaországban, Görögországban vagy Hollandiában jártak.

Szicília szigete elsőként szigorított, attól tartva, hogy a rosszabbodó mutatók miatt magasabb járványfokozatba kerülhet. Szicíliában az egyik legalacsonyabb az átoltottság mértéke, amely alig haladja meg a hetven százalékot: augusztus végén két hétig a sziget sárga színű járványfokozatba lépett át, amikor szintén kötelező volt a maszk.

Nem kedvezőbb a helyzet Olaszország északi régióiban sem, ahol az utóbbi egy hétben ugrásszerűen emelkedett az újonnan azonosított fertőzöttek száma. De a korábbi sajtóértesülésekkel szemben a római kormány sehol nem léptetett életbe magasabb járványfokozatot.

The post Szicíliában már szabadtéren is kötelező a maszkviselés first appeared on 24.hu.

Related posts

„Elég erőteljes vagyok így fakanállal a kezemben?”

MOCOHU

Ingyen tesztelik a hétvégén a XVIII. kerületben a diákokat és az iskolai dolgozókat

MOCOHU

Ötméteresekkel lett világbajnok az U18-as pólóválogatott

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This