15.9 C
Budapest
May 1, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
koronavírusMAGYARORSZÁGNagyvilágukrajna

Ukrajna maga mögött hagyta a járvány csúcsát

Ukrajnában az elmúlt két hétben fokozatosan csökken a koronavírusos betegek száma, ami azt jelzi, hogy a járvány az országban túljutott a tetőpontján – jelentette ki Viktor Ljasko egészségügyi miniszter pénteken egy tévéműsorban, miközben a járvány kezdete óta elhunytak száma meghaladta a nyolcvanezret.

Az elmúlt 11 hét során először, a legutóbbi két hét alatt folyamatosan tapasztalható az esetszám, valamint a kórházi kezelésre szorulók és a halálozások számának csökkenése. Ez azt jelzi, hogy már túljutottunk a csúcson, és előre láthatóan tovább folytatódik a csökkenés

– fogalmazott a tárcavezető. Figyelmeztetett ugyanakkor arra, hogy egyes európai országokban ismét gyorsult a járvány terjedése, vagyis nagy a veszélye annak, hogy Ukrajnában is jöhet egy újabb hullám, amely a mostanit követően rögtön beindul.

Ljasko elmondta, hogy eddig a felnőtt ukrán lakosságnak a negyven százaléka vette fel a védőoltás legalább egy adagját. A harmadik, erősítő oltások beadása szavai szerint akkor kezdődhet az országban, ha már az ukránok hatvan százaléka megkapta legalább az első dózist a védőoltásból.

Közölte, hogy a koronavírusos betegek ellátására kijelölt kórházak számára 130-190 oxigénállomást készülnek megvásárolni. Az egészségügyi tárca erről már egyeztetett a pénzügyminisztériummal, a kormány várhatóan a soron következő ülésén döntést hoz erről – mondta.

Ukrajnában péntekre az azonosított fertőzöttek száma 20 050-nel 3 304 058-ra, az elhunytaké 725-tel 80 231-re nőtt, az aktív betegeké viszont ezúttal csökkent, csaknem háromezerrel 497 306-ra. Az elmúlt napon 3637 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteget szállítottak kórházba.

A legfrissebb adatok szerint valamely oltás mindkét dózisát eddig 9 448 782-en adatták be maguknak a mintegy 42 millió lakosú Ukrajnában, további 3 208 408-an pedig még csak az első adagot kapták meg. Csütörtökön 294 320 embert oltottak be az országban.

Kapcsolódó
Bajorországban még soha nem volt annyira drámai a Covid-helyzet, mint most

Pusztít a koronavírus.

The post Ukrajna maga mögött hagyta a járvány csúcsát first appeared on 24.hu.

Related posts

A német kancellár a jövő héten vezeti elő az EU-bővítés könnyített verzióját

MOCOHU

Népszavazás: előnybe került Orbánék kérdéssora Karácsonyéhoz képest

MOCOHU

Fiatal kereszténydemokraták parizerrel próbálták megtrollkodni Jakab Pétert, aki erre egy két és fél perces monológot zúdított rájuk

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This