16 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldkarácsony gergelyMAGYARORSZÁGvárosházavárosháza-ügy

Karácsony orosz szálat lát a Városháza-ügy mögött

Mi köze van az ellenem folyó fideszes lejárató kampánynak a két mészárosnyi vagyonnal rendelkező Putyin-barát oligarchákhoz?

Ezzel a költői kérdéssel kezdte péntek esti Facebook-posztját Karácsony Gergely, majd meg is válaszolta azt.

A főpolgármester szerint a Városháza állítólagos tervezett eladásával kapcsolatos cikkekben több sajtóorgánum által is közölt hangfelvételek mögött a Fidesz áll. Mint írta, számára nem kérdés, hogy ezeket titkosszolgálati módszerekkel készítették, részben manipulálták.

A felvételek állandó szereplője Gansperger Gyula, a Fidesz volt könyvelője, a Fidesz székházbotrányának egyik kulcsfigurája, az első Orbán-kormány főprivatizőre, Habony Árpád hitelezőjének üzlettársa, akinek családi cége egyes hírek szerint az elmúlt időkig az Orbán-család adóbevallását is készítette

– fogalmazott.

A napokban szivárgott ki az a hanganyag, amelyen Gansperger egy furcsa felvételen beszél a városházi ingatlanügyletek után járó jutalékrendszerről, miután részletesen leírták az állítólagos szereplőket, köztük az ingatlanközvetítő Berki Zsoltot, valamint Kiss Ambrust főpolgármester-helyettest, továbbá Tordai Csaba volt igazságügyi államtitkárt, aki Karácsony Gergely  jogi tanácsadója.

Kapcsolódó
Gansperger Gyula egy furcsa felvételen vádolja Karácsonyékat, a főpolgármester feljelentést tesz

Orbán egykori privatizációs főembere jutalékrendszerrel vádolja a városháza egyes vezetőit.

Karácsony szerint azt már meg lehetett szokni, hogy a Fidesz titkosszolgálati technikákkal próbálja lejáratni az ellenfeleit. Hozzátette: az újdonság az ügyben az orosz szál.

Egyrészt az egész történet erősen idézi a klasszikus, megtervezett, a zavarkeltést célzó orosz dezinformációs kampányok technikáját. Másrészt nehezen képzelhető el, hogy a Magyarországon élő leggazdagabb család, a Fidesz jóvoltából kiemelt beruházást megvalósító, az orosz államhoz sok szálon kötődő Rahimkulovok irodájában folytatott beszélgetésről úgy készülhetett titokban hangfelvétel, hogy az az orosz titkosszolgálat és így a Putyin-rendszer tudta nélkül vagy akarata ellenére történt

– írta.

Kapcsolódó
Pörög a Városháza-ügy: Rahimkulovék érdeklődtek, a vagyonkezelő vezetőjét nem rúgták ki, de elmarasztalták

A főváros szerint a vagyonkezelő több hibát is vétett, túl sok információt osztott meg a Városháza iránt érdeklődő személyekkel. A vagyonkezelői jelentést is megszereztük.

A főpolgármester úgy folytatta, tudják, hogy az utóbbi időben rendszeresek az orosz beavatkozási kísérletek a szabad világ választásaiba a korrupt helyi politikai szereplők érdekében.

Nem hiszem, hogy mással állnánk most szemben. Egy kis ízelítőt kapunk éppen abból, hogy mi vár ránk a következő pár hónap választási küzdelmei alatt. Persze ez nem fogja a kedvünket szegni: vissza fogjuk szerezni a hazánkat az orosz érdekeket kiszolgáló maffiaállamtól

– közölte.

Végezetül elismételte, a Városházát nem eladják, hanem fejlesztik, és akit a valóság érdekel, annak az orosz érdekeket kiszolgáló propaganda olvasása helyett inkább a Városháza Park megújításának honlapját ajánlja.

Kapcsolódó
Korrupció vagy semmi látnivaló? – összeszedtük, mit tudunk eddig a Városháza állítólagos eladásáról

Másfél éve egy ismert, a leggazdagabb magyarok listáján előkelő helyen szereplő milliárdos komolyan érdeklődött a Városháza iránt. A tárgyalásokon közvetítők képviselték az érdeklődőt, a megbeszélések azonban egy idő után megakadtak – értesült a 24.hu.

The post Karácsony orosz szálat lát a Városháza-ügy mögött first appeared on 24.hu.

Related posts

Hiába ostobaság, a Wonder Woman 1984 legbelül mégis szép

MOCOHU

Rossz hírt kapott az Orosz Nagydíj dobogósa

MOCOHU

Eddig több mint 400 utórengést mértek Horvátországban

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This