16.5 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
amszterdambécshágahollandiakoronavírusMAGYARORSZÁGNagyvilágrotterdamtüntetők

Több mint harminc vírustüntetőt őrizetbe vettek Hollandiában

A holland rendőrség több mint harminc embert tartóztatott le a hágai és más hollandiai városokban zajló zavargások során, amelyek a szombat esti erőszakhullámot követték – írja az AP. A többnyire fiatalokból álló csoportok által elkövetett erőszakos cselekmények Hágában és máshol szombat este nem voltak olyan súlyosak, mint péntek este Rotterdamban, ahol a rendőrség tüzet nyitott a tomboló zavargókra, és őrizetbe vett ötvenegy embert.

A holland rendőrség vasárnap azt közölte, hogy tizenkilenc embert tartóztattak le Hágában, és vízágyúval oltottak el egy utcán keletkezett tüzet. A helyzetet jól jellemzi, hogy a holland országos profi bajnokságában két labdarúgó-mérkőzést rövid időre le kellett állítani, miután a szurkolók – akiket Hollandiában egy hétig érvényben lévő részleges lezárás értelmében eltiltottak a mérkőzésektől – betörtek Alkmaar és Almelo városainak stadionjaiba.

Hágában a rendőrség közlése szerint öt rendőr megsérült, miközben megpróbálták megtörni a zavargásokat. A városban fiatalok egy-egy csoportja legalább két tüzet gyújtott az utcákon, és tűzijátékot dobáltak. A rendőrség Twitter-üzenetben közölte, hogy az egyik tiltakozó kővel megdobott egy beteget szállító mentőautót is. Két déli városban, Roermondban és Steinben a rendőrség közölte, hogy összesen tizenhárom embert vettek őrizetbe gyújtogatások és tűzijátékok dobálása miatt, Urk halászfaluban pedig nyolc embert állítottak elő közrend megsértése miatt – írja a hírügynökség a NOS holland műsorszolgáltatóra hivatkozva.

Szombaton délelőtt két tüntetés is békésen zajlott a járványügyi intézkedések ellen Amszterdamban és a dél-hollandiai Breda városban. Amszterdamban emberek ezrei vonultak utcára, hogy tiltakozzanak a korlátozások ellen.

Ugyancsak tiltakozók tízezrei vonultak ki szombaton Bécs utcáira is, miután az osztrák kormány hétfőtől országos korlátozást jelentett be a rohamosan szaporodó koronavírus-fertőzések megfékezésére. Olaszországban, Svájcban, Horvátországban és Észak-Írországban szintén voltak tüntetések. A rotterdami rendőrség azt közölte, hogy három rendbontót lövedék talált el, és vizsgálat folyik annak megállapítására, hogy rendőrök lőtték-e meg őket péntek este. A sérült tüntetők állapotáról akkor nem közöltek semmit.

Ahmed Abutáleb, Rotterdam polgármestere „erőszakorgiának” nevezte a városban zajló zavargásokat, és azt mondta, hogy

a rendőrség számos alkalommal szükségesnek tartotta fegyvert használni, hogy megvédje magát.

The post Több mint harminc vírustüntetőt őrizetbe vettek Hollandiában first appeared on 24.hu.

Related posts

A sírkövön Bogdán László neve alatt annyi áll: polgi

MOCOHU

Félrelépés vetett véget a fiatal házasok első táncának: kiment a menyasszony térde

MOCOHU

Balázs Fecó kórházba került, válságos az állapota

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This