18.7 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldiskolaiskolaigazgatókoronavírusMAGYARORSZÁGmaszkviselés

Kötelező maszkviselés: egymás után szigorítanak az iskolák

Egymás után teszik kötelezővé az általános és középiskolák a maszkviselést, miután Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter múlt héten bejelentette, hogy az üzletekbe, a színházakba és mozikba maszk nélkül nem lehet majd bemenni, az iskolai szabályokról azonban az igazgatók dönthetnek.

Az eduline cikke szerint döntöttek is:

Van, ahol csak a folyosókon kell viselni, máshol a saját tantermükben sem vehetik le a maszkot a diákok, sok általános és középiskolában lefújták a nyílt napokat és a hagyományos fogadóórákat, és reggelente újra mérik a gyerekek és a felnőttek testhőmérsékletét.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pénteken küldött minderről levelet az iskolaigazgatóknak. Ebben azt írják, hogy a nevelőtestületek eddig is szigoríthattak a járványügyi előírásokon, ehhez csak a szülői szervezet és a diákönkormányzat véleményét kellett kikérniük (több iskola már szeptember végén kötelezővé tette a maszkot), ám ezentúl az igazgató egyedül is dönthet a maszkviselési szabályokról. Igaz, a tárca azt javasolja, hogy ennek ellenére érdemes egyeztetni a szülőkkel és a diákönkormányzattal, és továbbra is érvényes az az alapszabály, hogy a maszkviselést senkinek sem lehet megtiltani.

Az eduline körképében több iskolában bevezetett járványügyi intézkedéseket veszi sorra.

The post Kötelező maszkviselés: egymás után szigorítanak az iskolák first appeared on 24.hu.

Related posts

Szivárványos tábla és konfettieső köszöntötte az antifasisztáknak adományt gyűjtő neonácikat

MOCOHU

Több államtitkárt is leváltottak

MOCOHU

Senki sem hallott volna a kormánykritikus raktárkoncertről, ha nem cenzúrázzák

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This