19 C
Budapest
April 28, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
filmiparfilmtvjames bondkoronavírusKultúraMAGYARORSZÁGnincs idő meghalni

Dollármilliókat veszítethet az új James Bond, hiába az év legsikeresebb hollywoodi filmje

A legutóbbi hétvégén a Nincs időnk meghalni összesített jegybevétele meghaladta a 730 millió dollárt, ezzel a James Bond-folytatás egyszerre lett az év legtöbb bevételt hozó hollywoodi filmje és a legjobban teljesítő film a kasszáknál, amióta a COVID-19 megjelent a színen, és csaknem leállította a filmipart.

Az akciódús kémfilm, amelyet a koronavírus miatt többször is elhalasztottak, a világjárvány korszakának ritka kasszasikerévé vált, és ez az elemzők szerint még izgalmasabbá teszi, hogy a fő célcsoport felnőtt közönség kevésbé szívesen tér vissza a mozikba, mint a fiatalabbak. A film gyártása azonban több mint 250 millió dollárba került, legalább 100 millió dollárba a promóciója, és további tízmilliókba a tizenhat hónapos halasztás. Bennfentesek szerint a Nincs idő meghalninak közel 900 millió dollárt kell keresnie ahhoz, hogy nullszaldós legyen, ami reális lenne, ha a pandémia nem borította volna fel teljesen a moziipart. A produkcióhoz közel álló források szerint a film így 100 millió dolláros veszteséggel számolhat a mozikban. Más iparági források szerint a veszteség nem éri el a kilenc számjegyű összeget, bár még így is jelentős lenne, írja a Variety.

A lap megszólaltatta a filmet gyártó MGM stúdiót is, amely azonban kategorikusan cáfolta, hogy veszteséges lenne az új Bond-film, igaz, ezt valamennyi iparági forrás máshogy látja. A Variety azt is megjegyzi, távolról sincs egyedül a Nincs idő meghalni, hiszen a pandémia-korszak összes nagy blockbuster filmje veszteséges, a legnagyobb veszteséget Az utolsó párbaj hozta össze, amely mindössze 27,4 millió dolláros bevételt gyűjtött a mozikban.

The post Dollármilliókat veszítethet az új James Bond, hiába az év legsikeresebb hollywoodi filmje first appeared on 24.hu.

Related posts

Élj sokszínűen! Indul az idei Xiaomi Fan Festival

MOCOHU

Újra lehet pályázni 150 ezer forintra elektromos kerékpárokhoz

MOCOHU

Két nagy uniós bank is befagyasztotta az együttműködést Fehéroroszországgal

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This