19 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
bányaomlásbányarobbanásMAGYARORSZÁGNagyvilágoroszországszibériatúlélő

Váratlanul találtak egy túlélőt a szibéria bányarobbanás helyszínén

Túlélőt találtak a mentőalakulatok abban a szibériai szénbányában, amelyben még csütörtökön történt pusztító robbanás – írja az Associated Press. A hírt a lap szerint Szergej Civiljov, a kemerovói régió kormányzója a Telegram alkalmazáson közölte, a férfit közepesen súlyos szénmonoxid-mérgezéssel kórházba szállították. Civiljov elődje,  Aman Tulejev, a korábbi kormányzó 2018-ban kényszerült lemondani, szintén egy halálos tűzesettel összefüggésben. Akkor a Zimnyaja Visnya üzletközpontban ütött ki tűz, aminek következtében hatvannégy ember, köztük negyvenegy gyerek vesztette életét és további hetvenkilencen megsérültek.

A pénteken előkerült túlélőről többek között azt lehet tudni, hogy maga is a mentőalakulatokhoz tartozott, és korábban halottnak hitték.

A hatóságok csütörtökön hivatalosan tizennégy halálos áldozatotot tudtak megerősíteni. Tizenegy bányászt már a mentés első szakaszában holtan találtak, három életmentő pedig később halt meg, miközben a bánya egy távoli szakaszán reked emberek után kutattak. Pénteken reggel további hat holttest került elő, harmincegy embert továbbra is eltűntként tartanak nyilván. A mentők csütörtökön órákkal a munka megkezdése után kénytelenek voltak leállítani a kutatást, mert a tűz miatt felgyülemlett a metán és szén-monoxid gáz.

A bányából összesen 239 embert mentettek ki, péntek délelőtt közülük hatvanhárman szorultak orvosi segítségre. A hatóságok csütörtök este ötvenkettőre becsülték a halottak számát, mivel úgy tűnt, hogy nincs esély rá, hogy további túlélőket találjanak. A pénteken előkerült embernek köszönhetően a halálos áldozatok becsült száma ötvenegyre csökkenti.

Oroszország legfontosabb független híroldala, a Meduza közben arról számolt be, hogy idén kilenc alkalommal függesztették fel a hatóságok a kitermelést a bánya egyes szakaszain. A bányában áprilisban végzett ellenőrzések több mint száz szabálysértést állapítottak meg, köztük a tűzvédelmi szabályok megsértését. Az orosz nyomozóhatóság most bűnügyi vizsgálatot indított a tűzeset ügyében a biztonsági előírások megsértése miatt. A közlemény szerint a bányaigazgatót és két felsővezetőt őrizetbe vették. Pénteken újabb bűnügyi eljárás indult a bányát a hónap elején átvizsgáló állami tisztviselők állítólagos hanyagsága miatt.

The post Váratlanul találtak egy túlélőt a szibéria bányarobbanás helyszínén first appeared on 24.hu.

Related posts

Magyar fejlesztés tehet keresztbe az orvvadászoknak

MOCOHU

Mekkora árnyékot vet majd Kurz az új kancellárra?

MOCOHU

Lopott tevék miatt haltak meg legalább harmincöten Szudánban

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This