18.7 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
belgiumkoronavíruskoronavírus friss hírekMAGYARORSZÁGNagyvilágnegyedik hullám

Azonnali szigorítások lépnek érvénybe Belgiumban

A koronavírus-járvány megfékezését célzó újabb és szigorúbb szabályok azonnali hatályú bevezetését jelentette be Alexander De Croo belga miniszterelnök pénteken tartott sajtótájékoztatóján.

A bárok és éttermek reggel 5 és éjjel 23 óra között lehetnek nyitva, fogyasztás csakis asztalnál ülők számára engedélyezett. Az éjszakai szórakozóhelyek, diszkók és tánctermek bezárnak. A zárt térben tartott nyilvános rendezvényeken csakis ülőhelyek engedélyezettek, korlátozott létszám és a látogatók védettségi igazolványának felmutatása mellett. Ez a szabály érvényes az esküvők és temetések esetében is. A rendelkezés a magánlakásokban tartott találkozókra nem vonatkozik.

A szabadtéri nyilvános rendezvények létszámkorlátozás, valamint a távolságtartásra vonatkozó szabály betartása mellett lehetségesek. Sporteseményt zárt térben csakis közönség nélkül tarthatnak, de a 18 év alatti sportolókat a szüleik elkísérhetik. Az iskolákban ismét kötelező lesz a maszkviselés, rendszeresen szellőztetni kell, és gyakran kell koronavírus-tesztet végezni mind a diákoknak, mind az oktatóknak. A távmunkára vonatkozó szabályok szerint a munkavállalók hetente egyszer mehetnek be a munkahelyükre, december 19-től pedig legfeljebb kétszer.

Kapcsolódó
Európában is felbukkant a koronavírus legújabb variánsa

Az érintett személy nem járt Dél-Afrikában, ahol először azonosították a B.1.1.529-t.

A 65 év felettiek, az egészségügyi dolgozók, az immunhiányos betegek, valamint az egydózisú Johnson & Johnson vakcinával beoltottak emlékeztető oltása után a lehető leghamarabb, a teljes belga lakosságnak további adag védőoltást kell kapnia – tette hozzá a belga kormányfő.

A belga közegészségügyi intézet pénteki tájékoztatása szerint a koronavírussal újonnan regisztrált fertőzöttek napi átlagos száma 16 762 volt az elmúlt hétnapos időszakban. Ez 47 százalékos emelkedést jelent az előző hét adataihoz képest. Kórházba naponta átlagosan 303 embert szállítanak a fertőzés miatt, 22 százalékkal többet, mint a múlt héten. Jelenleg 3462 embert ápolnak kórházban koronavírussal, közülük 669 beteg fekszik intenzív osztályon. Mindkét adat jelentősen emelkedett a hét folyamán. Átlagosan naponta 37-en halnak meg Belgiumban a koronavírus okozta Covid-19 betegség szövődményeiben, 16 százalékkal többen, mint az előző hétnapos időszakban.

A járvány kezdete óta 1 millió 679 ezer 861 fertőzöttet vettek nyilvántartásba és 26 793-an estek a SARS-CoV-2 koronavírus áldozatául Belgiumban.

(MTI)

The post Azonnali szigorítások lépnek érvénybe Belgiumban first appeared on 24.hu.

Related posts

Mégsem bűncselekmény, hogy Paróczai nyilvánosságra hozta, Kránitznak van egy spanyol villája

MOCOHU

Belga ügyészség: az ereszcsatornán keresztül, vérző kézzel menekült Szájer, akinél drogot találtak

MOCOHU

A Mercedes az edzés végén villant Miamiban

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This