23 C
Budapest
May 1, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
csang kao liMAGYARORSZÁGpeng suajSportsteve simonszexuális zaklatásteniszwta

Steve Simon: Egyértelműen befolyásolták Peng Suaj emailjét

Steve Simon a hivatásos női teniszezők világszervezete, a WTA elnök-vezérigazgatója újfent hangot adott aggályainak. Mindezt annak dacára teszi, hogy a kínai teniszezőnő, Peng Suaj, akit hosszú ideje eltűntként kezeltek, egy hete – egy pekingi ifjúsági tornán készült videofelvétel tanúsága szerint – ismét megjelent a nyilvánosság előtt.

A WTA-vezér múlt szombaton úgy fogalmazott: „bár pozitívum, hogy láthatjuk őt, de továbbra sem világos, hogy szabad-e, és képes-e önálló döntéseket hozni és cselekedni, kényszer vagy külső beavatkozás nélkül. Ez a videó önmagában nem elégséges”. A most hétvégi WTA-közleményben az áll, hogy Simon különféle kommunikációs eszközökön keresztül elérte ugyan Penget, de az emailjeire kapott válaszokat „egyértelműen mások befolyásolták”.

A 35 éves, párosban kétszeres Grand Slam-győztes játékosról azóta nem volt hír, hogy közösségi oldalán egy november 2-i bejegyzésben szexuális zaklatással vádolta meg Csang Kao-li korábbi kínai miniszterelnök-helyettest. A posztot fél órával a megjelenése után eltávolították, Peng pedig azt követően nem adott életjelet magáról. A kínai sportági szövetség és a kormány sem kommentálta érdemben az ügyet, a közösségi oldalakon pedig letiltották az ezzel kapcsolatos vélemények megjelenését.

Múlt szombaton a Global Times angol nyelvű kínai lap főszerkesztője azt közölte a világhálón, hogy a teniszezőnő biztonságban van, otthonában tartózkodik, jól van, és hamarosan megjelenik a nyilvánosság előtt, hogy eloszlassa az aggodalmakat.

Peng váratlan és hosszan tartó eltűnése miatt politikusok és teniszezők a világ különböző részéről adtak hangot aggodalmuknak, a WTA pedig bejelentette: kész valamennyi versenyét elhozni Kínából, amennyiben nem kap megnyugtató választ a játékossal kapcsolatban. Egy hete Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke videotelefonon beszélt Penggel, az eszmecserének tanúja volt Emma Terho, a NOB sportolói bizottságának finn vezetője és Li Ling-vej, a NOB kínai tagja. A félórás beszélgetés során a teniszező közölte, hogy biztonságban van pekingi házában, jól érzi magát, és barátaival, családtagjaival tölti az időt. Ezzel együtt hozzátette, hogy folytatni kívánja pályafutását.

A kínai kormánypárt továbbra sem közölte, vizsgálja-e, mi történt Peng és a 75 éves Kao-li között. Utóbbi 2018-ban gyakorlatilag teljesen eltűnt a közéletből.

The post Steve Simon: Egyértelműen befolyásolták Peng Suaj emailjét first appeared on 24.hu.

Related posts

Kik azok, akik egy borús délutánon „csak oda” repülőjegyet vesznek Brazíliába?

MOCOHU

Kényszerleszállást hajtott végre egy repülő Ausztriában, mert egy utas nem akart kijönni a vécéből

MOCOHU

Harrison Ford köszöntött egy nyugdíjba vonuló londoni tűzoltót

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This