18.7 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldellenzékgyurcsány ferenckampányMAGYARORSZÁGmárki-zay péter

Gyurcsány Ferenc: Márki-Zay Péter a kapitány, de elsősorban a saját jelöltjeinkre koncentrálunk

Gyurcsány Ferenc kedden egy rövid Facebook-posztot, amelyben akad pár figyelemre méltó elem.

Kiderül belőle az, hogy a DK elnöke szerint a pártok elsősorban saját jelöltjeikre koncentrálnak majd a kampányban, azaz – következik ebből – csak ezután következik Márki-Zay Péter kormányfői kampánya. A közlés egész pontosan így hangzik:

Péter mondatai, nyilvános szereplései képviselnek bennünket. Ehhez alkalmazkodunk mi is. Én is. Megállapodtunk, hogy vigyázunk egymásra, megállapodtunk, hogy a DK, ahogy a többi párt is, elsősorban egyéni jelöltjeink segítésére koncentrál. Ezen túl azt tesszük, úgy és akkor, amikor azt ő, a közös jelölt ezt kéri. Mert ő a kapitány. Mi ehhez tartjuk magunkat.

A posztban arról is ír, hogy az „ellenzék győzelmét kívánjuk a hazának. Azt, hogy Márki-Zay Péter legyen a miniszterelnök.

A választási kampány a politika izgalmas sűrítménye. Sikeréhez több minden kell. Egyebek mellett fegyelem. A miniszterelnök-jelölt vezet bennünket. Egyeztetés van, nyilvános vita nincs. Mert a küzdelem végső szakaszában nem beszélgetünk, nem értelmezünk, hanem harcolunk. Szerintünk ez fontos szabály.

Kapcsolódó
„Látszott rajta, hogy felfelé néz” – Márki-Zay Péter a kakukktojás, aki elkapná Orbánt

Volt SZDSZ-szimpatizáns, majd a KDNP-re és az LMP-re is szavazott. Tizennégy éve kanadai állampolgár is, és 2014-ben majdnem alakított egy pártot. Márki-Zay Péter hosszú útja a miniszterelnök-jelöltségig. Portré.

The post Gyurcsány Ferenc: Márki-Zay Péter a kapitány, de elsősorban a saját jelöltjeinkre koncentrálunk first appeared on 24.hu.

Related posts

Autóbalesete után felakasztotta magát egy villanyoszlopra egy férfi Lukácsházánál

MOCOHU

Enyedi Ildikó várt volna az új SZFE vezetőitől egy mondatot, de az sosem érkezett meg, így megírta ő

MOCOHU

NYT: Orbán Floridába utazik, hogy Trumppal találkozzon

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This