20.9 C
Budapest
May 6, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
afgán menekültekalbérletBelföldbudapestMAGYARORSZÁG

Budapesti albérletekbe költöztek az afgán menekültek

57 afgán családot, köztük 180 kiskorú gyermeket evakuált Afganisztánból a Magyar Honvédség augusztus végén, a Vámosszabadi Befogadó Állomáson és egy ideig a Balassagyarmati Közösségi Szálláson helyezték el őket.

A Telex most, három hónap elteltével arról ír, hogy Ambrus Gellért, Vámosszabadi polgármestere Facebook-oldalán közölte: a családok elhagyták a vámosszabadi tábort.

Ha nem is véglegesen, de a menekülttábor/befogadóállomás bezárt, az utolsó, itt elhelyezett Afganisztánból kimenekített is elhagyta ideiglenes lakóhelyét. Visszatér az az időszak, amikor a határzár miatt nem volt lakója a tábornak, és bízom benne, hogy a kormány kitart a menekültpolitikája mellett, hogy így is maradjon.

A Máltai Szeretetszolgálat már korábban jelezte, hogy megpróbál emberibb körülményeket találni a családoknak, most pedig közölték, hogy összesen 35 családot, 168 főt: 36 nőt, 51 férfit és 81 kiskorú gyermeket helyeztek el önálló lakásban, Budapest területén bérelt ingatlanokban.

Válaszukban azt is írták, hogy a családok 18 hónapig vesznek részt az integrációs programban, ami esetükben teljes körű ellátást jelent. A budapesti albérleten kívül a szervezet pénzügyi támogatást is nyújt a menekülteknek, magyar nyelvtanfolyamon való részvételt biztosítanak, valamint az ügyintézésben is segítenek.

A menekültek teljes körű egészségügyi ellátást is kapnak, illetve a traumák feldolgozásában pszicholgósu segíti őket. Mentorok pedig a felnőtteket az álláskeresésben és munkaerőpiaci integrációban, szakmai tanfolyamok elvégzésében, a gyerekeket pedig a közoktatásban segítik.

The post Budapesti albérletekbe költöztek az afgán menekültek first appeared on 24.hu.

Related posts

Varnus Xavér mindent megtesz, hogy teljesítse Törőcsik Mari utolsó kívánságát

MOCOHU

Itt a jövő SIM-kártyája, amit már kézbe sem kell venni, csak letölteni (x)

MOCOHU

Több mint 500 rab szökött meg az ostromot követően egy nigériai börtönből

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This